Del 22 de gener al 5 de febrer, Barcelona esdevindrà l'epicentre de la cultura vitivinícola i l'hospitalitat de luxe amb l'arribada de la segona edició Hotel Wine Fest. Aquest festival, que reuneix algunes de les Denominacions d'Origen més destacades del panorama nacional als hotels més emblemàtics de la ciutat, se celebra com a avantsala de la Barcelona Wine Week (3 al 5 de febrer), la fira de referència del vi a la ciutat.

Hotel Wine Fest 2025: Barcelona s'agermana amb València

En aquesta nova edició, que tindrà un marcat caràcter solidari, les Denominacions d'Origen del País Valencià participaran com a convidades especials. Aquesta iniciativa busca visibilitzar les zones greument afectades per la recent DANA, assegurant que l'impacte d'aquest desastre no s'oblidi, mentre es fa valdre la riquesa i la qualitat dels vins d'aquestes regions, oferint al públic assistent l'oportunitat de descobrir-los i apreciar-los. Durant dues setmanes, 8 Denominacions d'Origen es convertiran en part integral de la trama urbana, establint les arrels en vuit joies de l'hoteleria barcelonina.

Hotel Wine Fest, Grand Hotel Central / Foto: Carlos Baglietto
La millor selecció de la DO Jumilla al restaurant Can Bo / Foto: Carlos Baglietto

Cada hotel acull l'essència i la identitat única d'una regió vitivinícola. Les Denominacions d’Origen i els seus hotels amfitrions són: DO Cava (El Palace Barcelona); DO Rueda (Cotton House Hotel); Vins de la Comunitat Valenciana: DO Utiel-Requena (Majestic Hotel & Spa), DO Alacant (Monument Hotel) i DO València (Mandarin Oriental, Barcelona); i Vins de la Regió de Múrcia: DO Jumilla (Grand Hotel Central), DO Yecla (Kimpton Vividora Hotel) i DO Bullas (Hotel Neri Relais & Châteaux).

Hotel Wine Fest, Grand Hotel Central / Foto: Carlos Baglietto
Vins espectaculars en vuit hotels de Barcelona / Foto: Carlos Baglietto

El restaurant Can Bo del Grand Hotel Central

Per conèixer a fons aquesta proposta, viatjo fins a Via Laietana per tastar la proposta que han preparat al restaurant Can Bo del Grand Hotel Central. A un preu de 60 € el menú degustació i amb el maridatge inclòs, comencem aquesta festa amb la seva tapa per excel·lència: l'ensalada russa Can Bo amb ventresca de tonyina, acompanyada d'un picat Juan Gil Blanc 2023 de Bodegas Juan Gil.

Hotel Wine Fest, Grand Hotel Central / Foto: Carlos Baglietto
La barra de Can Bo al Grand Hotel Central / Foto: Carlos Baglietto

Bodegas Luzón i el seu Luzón Col·lecció Blanc 2024 arrenquen els entrants amb una interessant cecina de León, molt ben presentada. Aquest vi també pot acompanyar en el menú degustació a l'ensalada russa. Un parell de clàssics en la nostra gastronomia són les patates braves i les croquetes de pollastre a la catalana. Correctes i treballes amb pulcritud ofereixen un maridatge a través de Casa de la Ermita Rosé 2024. Un menjador clarivident, amb una barra pomposa que allarga les taules disposades amb elegància i un servei molt atent, ens trobem en un espai que reivindica l'essència d'aquesta segona edició de l'Hotel Wine Fest. Catalanitat, a través d'una cuina local amb pinzellades foranes, que marida intel·ligentment amb altres territoris de l'Estat, principalment València. Això és perquè els vins no s'entenen sense el menjar i viceversa. És un duet condemnat a entendre's, tot i que és molt fàcil aconseguir-ho, i que en el cas de Can Bo s'aconsegueix amb una insultant facilitat i educació.

Hotel Wine Fest, Grand Hotel Central / Foto: Carlos Baglietto
El llarg caneló que il·lustra la taula / Foto: Carlos Baglietto

Els dos principals d'aquest menú temporal estan formats per un caneló de ceps i albergínia i la ploma ibèrica a la brasa amb guarnició. El primer, combinant ingredients i embolcallant-los a l'interior del caneló i a la salsa per crear unes textures plaents per al paladar, agafats de la mà de Bruma Finca CQ 2023 (Bodegas Viña Elena). Tornen a fer acta de presència las Bodegas Juan Gil amb un majestuós Juan Gil Nácar 2021 que enllaça amb molta harmonia la peça de carn que tenim al plat.

Hotel Wine Fest, Grand Hotel Central / Foto: Carlos Baglietto
La ploma ibèrica no s'entén sense els pebrots / Foto: Carlos Baglietto

El vi Lácrima Christi (Bodegas BSI) constitueix una relíquia enològica i és un homenatge als antics agricultors i cellerers de Jumilla. És un producte que s'ha mantingut al llarg de la història de l'enologia de la nostra zona, no hi ha a tota la DO Jumilla un producte com aquest. És el preciós vi que remata el tiramisú de Lorenzo, unes postres impactants en un espai que confirma que la cuina dels hotels barcelonins cada vegada és més atractiva i un reclam no només per als clients que s'hi allotgen sinó també una crida als locals de la capital catalana.

Hotel Wine Fest, Grand Hotel Central / Foto: Carlos Baglietto
La tapa per la qual aposta el restaurant Can Bo Grand Hotel Central / Foto: Carlos Baglietto

Un Premi Maridatge i tots els cellers participants

Els xefs dels establiments participants elaboraran dues propostes gastronòmiques, dissenyades per ressaltar la riquesa i la diversitat de cada regió vitivinícola. D'una banda, una tapa inspirada en la tradició culinària de cada territori. De l'altra, un exclusiu menú degustació, compost per sis plats harmonitzats amb els vins i caves dels cellers participants. Aquestes creacions no només busquen harmonitzar amb els vins i caves protagonistes, sinó també celebrar la cultura enogastronòmica de cada regió. A més, les tapes d'Hotel Wine Fest competiran pel Premi Maridatge Aliments d'Espanya del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. Aquest guardó, que serà atorgat per un jurat professional, reconeixerà la millor harmonia entre la proposta gastronòmica i el vi seleccionat. Els assistents podran participar en la ruta de vins i tapes visitant els hotels adherits, sense necessitat de reserva prèvia, o gaudir dels exclusius menús degustació, reservant a través del web de l'esdeveniment.

DO CAVA: Alta Alella, Mata i Coloma, Rovellats Cava, Cavas Vilarnau, Ramón Canals, Juvé & Camps, Vallformosa. DO RUEDA: Bodega Eresma, Bodega Tres Pilares, Finca Montepedroso, Lagar de Moha, Bodega Cuatro Rayas, Bodega Diez Siglos de Verdejo. DO ALICANTE: Bodegas Murviedro, Las Virtudes, Bodegas Alejandro, Colección Toneles Centenarios, Pepe Mendoza Casa Agrícola, Bodegas Volver, Bodegas Sierra Salinas. DO UTIEL-REQUENA: Bodegas Vive, Bodegas Coviñas, Chozas Carrascal. DO VALENCIA: Bodega Clos de Lôm, Bodegas Reymos, Bodega Dominios de MGP, Bodegas Vegamar, Bodega Rafael Cambra, Bodega Baronía de Turís. DO YECLA: Bodegas La Purísima, Bodegas Castaño, Bodegas Barahonda, Bodegas Conde de Montornés. DO JUMILLA: Bodegas Juan Gil, Bodegas Luzón, Casa de la Ermita, Bodegas Viña Elena, Bodegas BSI. DO BULLAS: Bodegas del Rosario, Bodega Balcona, Bodegas Hydria.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!