Preparar sopars ràpids i deliciosos no té per què ser complicat ni requerir una llarga llista d'ingredients. Et presentem tres opcions de sopars ràpids que utilitzen pocs ingredients i són perfectes per a aquells dies en què no tens gaire temps per cuinar.

3 sopars ràpids amb pocs ingredients

1. Pasta a l'aglio i olio

La pasta a l'aglio i olio és una recepta clàssica italiana que destaca per la seva simplicitat i sabor. Només necessites pasta, all, oli d'oliva, julivert i una mica de formatge parmesà.

Ingredients:

  • 200 g de pasta (espaguetis o linguini)
  • 3 grans d'all
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • Julivert fresc picat (al gust)
  • Formatge parmesà ratllat (opcional)
  • Sal i pebre

La pasta a l'aglio i olio és una recepta clàssica italiana

Preparació:

  1. Cuinar la pasta: Bull la pasta en aigua amb sal segons les instruccions del paquet fins que estigui al dente.
  2. Preparar l'all: Mentre es cuina la pasta, pela i pica finament els grans d'all.
  3. Cuinar l'all: En una paella gran, escalfa l'oli d'oliva a foc mitjà. Afegeix l'all picat i cuina'l fins que sigui daurat, anant amb compte de no cremar-lo.
  4. Barrejar la pasta: Escorre la pasta i afegeix-la a la paella amb l'all i l'oli. Barreja bé perquè la pasta s'impregni de l'oli i l'all.
  5. Afegir julivert: Agrega el julivert fresc picat i barreja novament.
  6. Servir: Serveix la pasta calenta, empolvorant formatge parmesà ratllat i una mica de pebre negre si ho desitges.

2. Daus de pollastre

Els daus de pollastre són una opció ràpida i deliciosa que pots personalitzar al teu gust. Només necessites truites, pit de pollastre, alvocat, tomàquet i coriandre.

Ingredients:

  • 2 pits de pollastre
  • 8 truites de blat de moro o farina
  • 1 alvocat
  • 1 tomàquet
  • Coriandre fresc
  • Sal i pebre
krisztian tabori ZQf4jzkpz1k unsplash
Els daus són molt versàtils / Foto: Unsplash

Preparació:

  1. Cuinar el pollastre: Assaona els pits de pollastre amb sal i pebre. Cuina en una paella a foc mitjà fins que estiguin daurades i cuites per complet. Després, esmicola-les.
  2. Preparar els vegetals: Talla l'alvocat i el tomàquet en cubs petits.
  3. Escalfar les truites: Escalfa les truites en una paella o al microones.
  4. Armar els tacs: Col·loca el pollastre esmicolat a les truites, afegeix l'alvocat, el tomàquet i el coriandre fresc picat.
  5. Servir: Serveix els tacs calents amb la teva salsa favorita.

3. Amanida caprese

L'amanida caprese és una opció lleugera i ràpida que només necessita tomàquets, mozzarella, alfàbrega i oli d'oliva.

Ingredients:

  • 2 tomàquets grans
  • 200 g de mozzarella fresca
  • Fulles d'alfàbrega fresca
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre
sven brandsma f5wuA3eDn04 unsplash
Amanida caprese / Foto: Unsplash

Preparació:

  1. Tallar els ingredients: Talla els tomàquets i la mozzarella a rodanxes d'aproximadament 1 cm de gruix.
  2. Muntar l'amanida: En un plat, alterna les rodanxes de tomàquet i mozzarella, intercalant fulles d'alfàbrega fresca.
  3. Amanir: Ruixa amb oli d'oliva verge extra i assaona amb sal i pebre al gust.
  4. Servir: Serveix l'amanida immediatament, gaudint de la seva frescor i simplicitat.

Aquestes tres receptes demostren que, amb pocs ingredients i una mica de creativitat, pots preparar sopars ràpids, deliciosos i nutritius.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!