Preparar sopars ràpids i deliciosos no té per què ser complicat ni requerir una llarga llista d'ingredients. Et presentem tres opcions de sopars ràpids que utilitzen pocs ingredients i són perfectes per a aquells dies en què no tens gaire temps per cuinar.
3 sopars ràpids amb pocs ingredients
1. Pasta a l'aglio i olio
La pasta a l'aglio i olio és una recepta clàssica italiana que destaca per la seva simplicitat i sabor. Només necessites pasta, all, oli d'oliva, julivert i una mica de formatge parmesà.
Ingredients:
- 200 g de pasta (espaguetis o linguini)
- 3 grans d'all
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- Julivert fresc picat (al gust)
- Formatge parmesà ratllat (opcional)
- Sal i pebre
La pasta a l'aglio i olio és una recepta clàssica italiana
Preparació:
- Cuinar la pasta: Bull la pasta en aigua amb sal segons les instruccions del paquet fins que estigui al dente.
- Preparar l'all: Mentre es cuina la pasta, pela i pica finament els grans d'all.
- Cuinar l'all: En una paella gran, escalfa l'oli d'oliva a foc mitjà. Afegeix l'all picat i cuina'l fins que sigui daurat, anant amb compte de no cremar-lo.
- Barrejar la pasta: Escorre la pasta i afegeix-la a la paella amb l'all i l'oli. Barreja bé perquè la pasta s'impregni de l'oli i l'all.
- Afegir julivert: Agrega el julivert fresc picat i barreja novament.
- Servir: Serveix la pasta calenta, empolvorant formatge parmesà ratllat i una mica de pebre negre si ho desitges.
2. Daus de pollastre
Els daus de pollastre són una opció ràpida i deliciosa que pots personalitzar al teu gust. Només necessites truites, pit de pollastre, alvocat, tomàquet i coriandre.
Ingredients:
- 2 pits de pollastre
- 8 truites de blat de moro o farina
- 1 alvocat
- 1 tomàquet
- Coriandre fresc
- Sal i pebre
Preparació:
- Cuinar el pollastre: Assaona els pits de pollastre amb sal i pebre. Cuina en una paella a foc mitjà fins que estiguin daurades i cuites per complet. Després, esmicola-les.
- Preparar els vegetals: Talla l'alvocat i el tomàquet en cubs petits.
- Escalfar les truites: Escalfa les truites en una paella o al microones.
- Armar els tacs: Col·loca el pollastre esmicolat a les truites, afegeix l'alvocat, el tomàquet i el coriandre fresc picat.
- Servir: Serveix els tacs calents amb la teva salsa favorita.
3. Amanida caprese
L'amanida caprese és una opció lleugera i ràpida que només necessita tomàquets, mozzarella, alfàbrega i oli d'oliva.
Ingredients:
- 2 tomàquets grans
- 200 g de mozzarella fresca
- Fulles d'alfàbrega fresca
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre
Preparació:
- Tallar els ingredients: Talla els tomàquets i la mozzarella a rodanxes d'aproximadament 1 cm de gruix.
- Muntar l'amanida: En un plat, alterna les rodanxes de tomàquet i mozzarella, intercalant fulles d'alfàbrega fresca.
- Amanir: Ruixa amb oli d'oliva verge extra i assaona amb sal i pebre al gust.
- Servir: Serveix l'amanida immediatament, gaudint de la seva frescor i simplicitat.
Aquestes tres receptes demostren que, amb pocs ingredients i una mica de creativitat, pots preparar sopars ràpids, deliciosos i nutritius.