El control dels nivells de glucosa a la sang és crucial per mantenir una bona salut, especialment en persones amb diabetis o en risc de desenvolupar-la. Les àvies, amb la seva saviesa transmesa al llarg de generacions, han sabut utilitzar certs ingredients naturals que, encara que senzills, resulten extremadament eficaços per estabilitzar el sucre a la sang. Un d'aquests ingredients és la canyella, un recurs antic i valuós que ha estat un pilar a moltes cuines tradicionals.

L'ingredient que utilitzen les àvies

La canyella és una espècia aromàtica que prové de l'escorça d'arbres del gènere Cinnamomum. Més enllà del seu deliciós sabor i aroma, la canyella té propietats que la fan un aliat poderós en la regulació de la glucosa a la sang. Diversos estudis han demostrat que aquesta espècia pot millorar la sensibilitat a la insulina, l'hormona encarregada de regular els nivells de glucosa al cos. Quan el cos es torna més sensible a la insulina, és capaç d'utilitzar la glucosa de manera més eficient, la qual cosa ajuda a prevenir els pics de sucre a la sang després dels apats.

food photographer jennifer pallian DfbrRpHTLy0 unsplash
Canyella, un aliat per a les teves infusions / Foto: Unsplash

Les àvies solen utilitzar la canyella de diferents maneres a la cuina. Una de les formes més comunes és afegir-la a infusions o tes, la qual cosa no només aporta un sabor agradable, sinó que també ajuda a reduir la velocitat amb què el sucre s'absorbeix en el corrent sanguini. A més, la canyella s'incorpora freqüentment en postres i plats dolços, com a arròs amb llet o compotes de fruites, que d'una altra manera podrien causar un augment ràpid en els nivells de glucosa. Aquest ús estratègic de la canyella permet gaudir dels dolços sense el mateix risc associat amb el consum de sucre refinada.

El control dels nivells de glucosa a la sang és crucial per mantenir una bona salut

A més de la seva capacitat per regular els nivells de sucre a la sang, la canyella té propietats antiinflamatòries i antioxidants, que contribueixen al benestar general. Aquestes propietats la converteixen en una espècia especialment valuosa per a les persones grans, ja que no només ajuda a controlar la diabetis, sinó que també protegeix contra altres problemes de salut relacionats amb la inflamació i l'estrès oxidatiu.

neven krcmarek 0TH1H1rq eY unsplash
Hi ha moltes maneres d'utilitzar la canyella / Foto: Unsplash

És important recordar que, encara que la canyella és un recurs poderós, no s'ha de considerar un reemplaçament dels tractaments mèdics convencionals. Tanmateix, quan s'incorpora com a part d'una dieta equilibrada i un estil de vida saludable, pot ser una eina útil per mantenir estables els nivells de glucosa a la sang.

La canyella, l'ingredient favorit de moltes àvies, no és només un condiment per donar sabor als menjars, sinó també un valuós aliat en la lluita contra els pics de glucosa. La seva capacitat per millorar la sensibilitat a la insulina i alentir l'absorció de sucre la converteix en un recurs natural eficaç per als qui busquen mantenir la seva salut sota control.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!