La ceba caramel·litzada és un dels ingredients més gustosos que hi ha. Dolça, melosa i perfecta per fer servir a pràcticament qualsevol plat. Les hamburgueses són el seu hàbitat per excel·lència, però una pizza, un plat de pasta, però sobretot un bon sofregit són preparacions en les quals brilla del tot. Per caramel·litzar la ceba, l'únic que necessites és una cassola a foc lent i molta paciència. Però si no tens temps, un bé molt escàs en l'època que vivim, el cuiner @lacocinadesantiaguini explica l'ingredient secret que pots fer servir per accelerar el procés sense perdre qualitat.

L'ingredient secret per caramel·litzar

La ceba necessita moltes hores per extreure i caramel·litzar els seus sucres naturals. Posa un bon raig d'oli en una cassola amb una bona quantitat de ceba, tallada a juliana ben finet. També la pots tallar a dauets més petits. Com més fina sigui la ceba, més fàcil serà de caramel·litzar. Posa la cassola a foc fluix i deixa que la ceba vagi fent. Procura vigilar que no es cremi i que es caramel·litzi uniformement. En 4 o 5 hores tindràs una ceba perfecta sense haver de fer gairebé res.

@lacocinadesantiaguini 🧅 CEBOLLA CARAMELIZADA 🧅 👉🏻 Este es un extracto del video más largo que os subí a YT! Cebolla caramelizada con el TIP para hacerla muchísimo más rápido: EL AGUA! Simplemente, hay que añadir agua poco a poco para que disuelva el azúcar que tiene dentro la cebolla y lo haya expulsando hacia fuera. En 1 hora la tenéis lista ✅ #receta #cebolla #facil ♬ sonido original - LaCocinaDeSantiaguini

Ara bé, si no tens tant de temps i vols aconseguir un resultat perfecte sense sucre, ni sal, ni cap espècia estranya, l'únic que has d'afegir a la ceba és una mica d'aigua. L'aigua, tal com explica a través de TikTok el cuiner @lacocinadesantiaguini, ajuda a fer que els sucres s'extreguin de la ceba més ràpidament i, per tant, es poden caramel·litzar abans. Per això, com més fina és la ceba, més senzill és que els sucres surtin de l'interior de l'hortalissa.

La cuina de xup-xup

No hi ha dreceres perfectes per aconseguir el resultat que obtindries amb una cuina a foc lent i de xup-xup. Mai serà igual un fricandó fet en dos dies que un fet en un matí. De la mateixa manera, la ceba caramel·litzada durant hores de manera natural sempre serà preferible a la ceba caramel·litzada amb el truc de l'aigua. Però la cuina, a més de bona, ha de ser pràctica, i amb aquest senzill gest ens podem estalviar unes hores que, avui en dia, són valuosíssimes. En 1 hora aconseguirem un resultat molt similar al que tindríem si deixéssim la ceba sense aigua durant 4 o 5 hores seguides.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!