La carn arrebossada és un plat clàssic que agrada a petits i grans, ideal per a qualsevol ocasió. Amb una capa exterior cruixent i un interior tendre, sempre resulta una opció deliciosa que conquista els paladars. És una preparació senzilla, però saborosa, i combina a la perfecció amb una gran varietat d'acompanyaments, des de patates fregides fins a amanides fresques. Tot i que la carn arrebossada és un plat tan apreciat, aconseguir l’arrebossat perfecte pot ser una tasca complicada. La clau està a aconseguir que el recobriment sigui prou cruixent sense perdre la sucositat del farcit, un equilibri que requereix temps i paciència.

L'ingredient secret per millorar la carn arrebossada

El filet arrebossat és una de les receptes clàssiques que no falla un dia en el qual no saps què cuinar i vols sortir de pressa del pas. En un tres i no res es prepara aquest segon plat que és òptim per a àpats del dia a dia, familiars o amb amics, com per a ocasions especials. Per aconseguir el seu característic recobriment cruixent, només cal utilitzar ingredients bàsics com pa ratllat, ou i farina, aquest últim només en alguns casos. Aquests elements es combinen per formar una capa daurada i cruixent que embolcalla la carn, mentre que l'interior es manté sucós i tendre.

Una carn arrebossada perfecta / Foto: Pixabay

L'empanat no només s'aplica a filets de carn, sinó també a peix, pollastre i algunes verdures. Tot i que la recepta bàsica és força senzilla, aconseguir l'empanat perfecte implica parar atenció a detalls com la temperatura de l'oli i el temps de cocció, per aconseguir aquest contrast ideal entre allò cruixent de l'exterior i la suavitat de l'interior. Aquest plat, tan versàtil i deliciós, és sinònim de confort i sabor, i ha conquerit els cors de moltes generacions.

En lloc del julivert i el pebre vermell, es pot optar per afegir una mica d'all en pols al pa ratllat perquè es barregi i aporti el sabor a la carn

El truc desconegut per millorar la carn arrebossada

Així i tot, perquè la carn arrebossada estigui encara més deliciosa, s'hi poden afegir herbes aromàtiques al pa ratllat. Les més comunes als fogons de les nostres cases són el julivert i pebre vermell. L'all en pols s'elabora a partir d'all deshidratat i triturat. És una de les espècies més habituals a les cuines catalanes i realment pot canviar el sabor del filet arrebossat que fins ara coneixíem. Només cal afegir una mica d'all en pols al pa ratllat perquè es barregi i aporti el sabor a la carn, que generalment és de vedella o pollastre. La resta del procés és ben conegut. A més de l'all en pols, es poden utilitzar altres espècies com ceba en pols, cúrcuma, curri, farigola o comí. Sense importar l'opció final escollida, el filet empanat adquirirà un sabor més únic i original.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!