Una mica d'aquí, una mica d'allà. Ara miro aquest armari, ara miro la nevera. I ajuntar-ho tot. Les receptes d'aprofitament són una solució pràctica i sostenible per reduir el malbaratament d'aliments a casa. A tots ens ha passat la situació de trobar-nos un dilluns a la tarda i no saber què cuinar. Una gran opció és aprofitar les sobres i els ingredients que estan a punt de caducar, ja que no només ajuda al medi ambient, sinó que també fomenta la creativitat a la cuina i estalvia diners. Entre les moltes opcions que permeten reutilitzar aliments, la crema de verdures destaca com una de les més versàtils i nutritives.

L'ingredient per potenciar la crema de verdures

Aquesta preparació és ideal per donar nova vida a aquests vegetals que han perdut la frescor o que van quedar d'altres receptes. Pastanagues, carabassons, bròquil, espinacs i un llarg etcètera d'ingredients poden combinar-se per crear una crema suau i deliciosa. Només cal coure els ingredients amb un brou bàsic, afegir espècies al gust i triturar fins a aconseguir una textura cremosa. Es pot enriquir amb un toc de crema o oli d'oliva, i servir com a plat principal o acompanyament.

Perquè un puré tingui consistència i sabor, el truc més usat és afegir-hi trossos de formatge fresc o mantega. Tot i això, podem fer ús d'un altre ingredient que és apte per dur a terme aquesta missió. De fet, es tracta de la part d'un producte que tenim sempre a la nevera. Per potenciar encara més el sabor d'una crema de verdures, cal afegir escorces d'un formatge molt curat. Pot ser un parmesà o un Grana Padano. L'important és que sigui aquesta varietat.

Crema verduras
Una recepta d'aprofitament clàssica com la crema de verdures / Foto: Unsplash

Tenim la resposta al 'què', però queda la incògnita del 'quan'. S'hi afegiran en el moment en què es couen les verdures, abans de triturar-les. Per fer servir una escorça de formatge curat a la crema de verdures, aquesta es pot congelar i afegir-la directament a l'elaboració. Quan hagi acabat de fer-se el puré, es poden treure els trossos o menjar-los directament, ja que s'hauran estovat i seran més fàcils a l'hora de mastegar-los.

La crema de verdures no és només fàcil de preparar, sinó que s'adapta a múltiples combinacions segons els ingredients que tenim disponibles a la nevera i al rebost de casa. Ideal per als més petits de casa, però també per als més grans, ja que és una excel·lent manera d'incorporar més vegetals a la dieta, cosa essencial per mantenir una alimentació equilibrada. En apostar per receptes d'aprofitament com aquesta, no només cuidem la nostra butxaca i salut, sinó que també contribuïm a un consum més responsable i conscient. És un petit gest que té un gran impacte.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!