La crema de cacau casolana, elaborada amb llet, cacau, avellanes i sucre, és una opció deliciosa i natural per gaudir d'un dolç untat en torrades, galetes o fins i tot com a farcit de postres. Aquesta recepta és perfecta per a aquells que volen evitar els additius i conservants de les cremes comercials i prefereixen un sabor autèntic i casolà. A més, és senzilla de preparar i permet ajustar els ingredients al gust per obtenir una crema més saludable o més indulgent, segons les teves preferències.

Una recepta senzilla

Ingredients bàsics i els seus beneficis

Per preparar aquesta crema de cacau, els ingredients clau són simples però plens de sabor: llet, cacau, avellanes i sucre.

Llet: la llet aporta suavitat i cremositat a la barreja. Pots utilitzar llet sencera per a un resultat més ric o una versió baixa en greix si prefereixes una mica més lleuger. També és possible substituir-la per llet vegetal (com la d'ametlla o civada) si prefereixes una opció sense lactosa.

Cacau: el cacau és l'ingredient que dona aquest gust profund i característic de la crema. Optar per cacau en pols de bona qualitat és crucial per aconseguir un sabor intens. A més, el cacau és ric en antioxidants, el que li afegeix un toc de benefici per a la salut.

Avellanes: les avellanes són les protagonistes pel que fa a sabor i textura. Aquestes han d'estar torrades per ressaltar el seu sabor. Pots torrar-les a casa fàcilment en una paella o al forn. Són una excel·lent font de greixos saludables, vitamines i minerals, el que fa d'aquesta crema una opció més nutritiva.

Sucre: el sucre aporta la dolçor necessària per equilibrar l'amargor del cacau. Pots ajustar la quantitat segons la teva preferència o fins i tot substituir el sucre per endolcidors naturals com a mel, xarop d'atzavara o stevia si busques una opció més saludable.

Es pot utilitzar com a ingredient en postres / Foto: Unsplash
Es pot utilitzar com a ingredient en postres / Foto: Unsplash

Preparació pas a pas

El primer, és torrar les avellanes. Si les avellanes no estan torrades, col·loca-les en una safata de forn i enforna-les a 180°C durant 10-12 minuts o fins que la pell comenci a desprendre's. Després, frega-les amb un drap de cuina net per retirar la pell. Una vegada que les avellanes siguin fredes, col·loca-les en una processadora o liquadora potent i tritura-les fins a obtenir una pasta suau. Aquest procés pot tardar alguns minuts, ja que al principi les avellanes es converteixen en pols i després deixen anar els seus olis naturals, formant la pasta. Agrega el cacau en pols, el sucre i la llet a la pasta d'avellanes. Tritura novament fins que la barreja sigui homogènia. Pots afegir més llet si prefereixes una textura més líquida. Aboca la barreja en una cassola i cuina a foc lent, removent constantment, durant uns 5-10 minuts per espessir la crema. Deixa refredar la crema i després aboca-la en un flascó hermètic. Es conserva a la nevera fins a dues setmanes.

Es conserva a la nevera fins a dues setmanes / Foto: Unsplash
Es conserva a la nevera fins a dues setmanes / Foto: Unsplash

La crema de cacau amb avellanes és una delícia versàtil i casolana

Un plaer casolà

La crema de cacau amb avellanes és una delícia versàtil i casolana que, una vegada preparada, difícilment voldràs tornar a les versions comercials. Perfecta per a tota la família, aquesta recepta és fàcil, deliciosa i permet gaudir d'un caprici dolç fet amb les teves pròpies mans.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!