La maionesa casolana sense ou és una alternativa deliciosa i segura per a aquells que prefereixen evitar l'ou per raons de salut, al·lèrgies o simplement per gust. A més, aquesta recepta és increïblement fàcil de preparar i requereix sol uns quants ingredients bàsics que probablement ja tens a la teva cuina. Volem compartir amb tu la recepta més fàcil del món per fer maionesa casolana sense ou.

Una maionesa fàcil i amb sabor

Ingredients:

  1. Llet: 100 ml. És fonamental utilitzar llet freda, preferiblement sencera per obtenir una textura més cremosa.
  2. Oli: 200 ml. Pots utilitzar oli de gira-sol o oli d'oliva suau per evitar un sabor massa fort.
  3. Sal: una mica, al gust.
  4. Suc de llimona o vinagre: una cullerada. Això li donarà el toc àcid necessari i ajudarà a espessir la barreja.
  5. Mostassa: opcional, una culleradeta. Agrega sabor i també actua com a emulsionant.
caroline attwood 62GRVF 61cc unsplash
La llimona li pot donar un toc a la teva maionesa / Foto: Unsplash

Com la puc elaborar?

Primer de tot, prepara els ingredients. Assegura't que la llet i l'oli siguin freds. Això és crucial perquè l'emulsió es formi correctament. Posteriorment, has de barrejar la llet i l'oli: En un recipient alt i estret, com un vas de batedora, aboca la llet. Després, afegeix l'oli. Per emulsionar, introdueix una batedora de mà fins al fons del vas. Comença a batre sense moure la batedora del fons durant uns 10-15 segons. Veuràs com comença a formar-se una barreja cremosa a la part inferior. Una vegada fet, afegeix els altres ingredients sense deixar de batre. Afegeix la sal, el suc de llimona o vinagre, i la mostassa si has decidit utilitzar-la. Continua batent i comença a moure la batedora cap a dalt i cap a baix suaument per integrar tots els ingredients i aconseguir una textura homogènia.

logan weaver lgnwvr LyuWpkcTjZw unsplash
La maionesa pot acompanyar qualsevol preparació / Foto: Unsplash

Si la maionesa és massa espessa, pots afegir una mica més de llet, una culleradeta alhora, fins a assolir la consistència desitjada. Si està massa líquida, agrega una mica més d'oli i continua batent. Finalment, transfereix la maionesa a un flascó hermètic i guarda-la al refrigerador. Pot durar de 3 a 5 dies, sempre que es mantingui ben refrigerada.

Si la maionesa és massa espessa, pots afegir una mica més de llet

Pots experimentar agregant diferents espècies, com a all en pols, pebre, o fins i tot una mica d'herbes fresques picades com a julivert o coriandre per donar-li un toc especial. La clau d'una bona maionesa sense ou és la temperatura dels ingredients i la paciència en batre. Si la barreja no emulsiona bé al principi, intenta refredar novament els ingredients i batre de nou.

Fer maionesa casolana sense ou és senzill i ràpid. Aquesta recepta no només és ideal per als qui tenen restriccions dietètiques, sinó que també és una excel·lent opció per a qualsevol que vulgui provar una variant deliciosa de la maionesa tradicional. Amb només uns quants ingredients i uns minuts, pots tenir una maionesa casolana, saludable i deliciosa llesta per acompanyar els teus platets favorits.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!