La maionesa de kimtxi és una deliciosa variació de la clàssica salsa condimentada que agrega un toc coreà picant i fermentat a qualsevol plat. Aquesta versió casolana és fàcil de fer i pot transformar els teus menjars agregant un sabor únic i vibrant. Aquí tens una recepta simple per preparar maionesa de kimtxi a casa, juntament amb algunes idees creatives sobre com utilitzar-la a la cuina.

Recepta de maionesa de kimtxi

Ingredients:

  • 1 tassa de maionesa
  • 1/4 tassa de kimtxi picat finament
  • 1 cullerada de suc de kimtxi (opcional, per a un sabor més intens)
  • 1 culleradeta de pasta d'ají gochujang (opcional, per a un toc extra de picant)

Aquesta versió casolana és fàcil de fer i pot transformar els teus plats

Instruccions:

  1. En un bol petit, barreja la maionesa i el kimtxi picat.
  2. Agrega el suc de kimtxi i la pasta d'ají gochujang, si ho desitges, i barreja bé fins que estiguin completament incorporats.
  3. Tasta la maionesa i ajusta els condiments segons el teu gust personal.
  4. Transfereix la maionesa de kimtxi a un flascó hermètic i guarda-la al refrigerador fins que estigui preparada per utilitzar. Es mantindrà fresca durant aproximadament una setmana.
wei khang chong Ta6s3lRWzRc unsplash
T'animes a preparar maionesa de kimtxi? / Foto: Unsplash

Maneres d'utilitzar la maionesa de kimtxi a la cuina

Adornament per a amanides

La maionesa de kimtxi agrega un toc de sabor i cremositat a les amanides verdes, de col o de pasta. Utilitza-la com un adornament únic o barreja-la amb una mica de vinagre d'arròs i oli de sèsam per a una versió encara més saborosa.

Salsa per a sushi

Afegeix una mica d'emoció als teus rolls de sushis preferits estenent una capa de maionesa de kimtxi sobre l'arròs abans d'enrotllar-los. També pots utilitzar-la com a salsa per mullar les peces de sushi.

Condiment per a hamburgueses i sandvitxos

Dona-li a les teves hamburgueses, sandvitxos de pollastre o entrepans vegetarians un toc extra de sabor untant una generosa porció de maionesa kimtxi al pa abans d'armar-los. La combinació de sabors és simplement irresistible.

Dip per a patates fregides o vegetals

Serveix la maionesa de kimtxi com un dip saborós per a patates fregides, bastonets de verdures o fins i tot tempura. La cremositat de la maionesa s'equilibra perfectament amb el picant del kimtxi, creant una experiència de sabor deliciós.

Marinada i glacejar

Utilitza la maionesa de kimtxi com a marinada per a carns, aus o mariscos abans de cuinar-los a la graella, rostir-los o enfornar-los. També pots utilitzar-la per glacejar durant el procés de cocció per agregar-hi un sabor extra i una capa de caramel·lització.

k8 hy8cZtKpHBQ unsplash
La maionesa de kimtxi pot combinar amb molts aliments / Foto: Unsplash

La maionesa de kimtxi és una manera emocionant i deliciosa de portar els teus plats al següent nivell. Amb aquesta recepta simple i versàtil, pots gaudir del sabor únic del kimtxi en una varietat de plats quotidians.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!