Les verdures i les hortalisses són la base d'una dieta saludable a causa del seu alt contingut en fibra, vitamines i minerals, pel que és indispensable, no només que siguin presents en la dieta dels més petits, sinó que les consumeixin cada dia de manera habitual en els més grans.

Les verdures i les hortalisses són la base d'una dieta saludable

I és que el menjar no és només una necessitat, és un plaer de què es gaudeix amb els cinc sentits i per a això ha de ser creatiu. Per això et portem 2 maneres de menjar verdures perquè majors i petits en puguem gaudir.

Mini coques de bròcoli, salsa agra i fruites de temporada:

Ingredients:

  • 350 g de bròcoli congelat o fresc
  • 3 cullerades de ceba
  • 250 g de farina de blat
  • 1 culleradeta de maicena
  • ½ culleradeta de llevat en pols
  • ¼ de culleradeta de cúrcuma molta
  • 625 ml d'aigua freda
  • 1 culleradeta d'oli d'oliva
  • 1 mica de pebre vermell
  • Sal i pebre negre
Bròcoli / Font: Unsplash

Salsa agra:

  • 200 g de iogurt
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 2 cullerades de cibulet picat
  • 1 mica de sal
  • 1 mica de pebre negre

Fruita: raïm vermell

Elaboració

  • Barrejar en una enciamera la farina, la maicena, el llevat, la sal i la cúrcuma. Anar afegint a poc a poc l'aigua freda i anar removent perquè es vagi fent una massa homogènia.
  • Posar una olla amb aigua a escalfar i quan estigui bullint afegir el bròcoli i cuinar-lo durant 6 minuts. Quan estigui cuit escórrer-lo bé i quan es refredi picar bé en trossos molt petits.
  • Posar la ceba en una paella gran amb oli per sofregir. Quan sigui transparent, afegir el bròcoli trossejat i cuinar.
  • Deixar reposar les verdures i quan estiguin afegir a la massa de les coques. Barrejar i afegir el pebre vermell.
  • Posar una mica d'oli en una altra paella i anar cuinant les coques durant 15 minuts aproximadament a foc mitjà donant-los la volta regularment fins que estiguin ben daurades pels dos costats.
  • Per fer la salsa agra, barrejar bé en un bol el iogurt amb el suc de llimona fins que estigui ben integrat. Deixar reposar a la nevera durant 45 minuts.
  • Transcorregut el temps afegir la sal, el pebre negre i el cibulet picat. Barrejar bé amb ajuda d'una cullera.
  • Posar les coques en una torre amb un bol petit amb una mica de salsa a un costat i un raïm tallat a làmines a un altre costat.

Mini llibrets d'espinacs

Ingredients:

  • 300 g d'espinacs
  • 8 filets de pollastre
  • 4 talls de formatge
  • Farina
  • 3 ous
  • Pa ratllat
Espinac / Font: Unsplash

Elaboració:

  • Col·locar els vuit filets de pollastre sobre una safata i salpebrar. Aixafar-los una mica amb l'ajuda d'una paella o un vas.
  • Sobre quatre filets, posar un tall de formatge sense que sobresurti pels costats.
  • Posar una olla amb aigua a escalfar i quan estigui bullint llançar els espinacs i cuinar-les durant 4 minuts. Quan estiguin cuinades, dividir-les a 4 blocs i posar ¼ a sobre de cada filet.
  • Cobrir cada unitat de pollastre, formatge i espinac amb un altre filet a sobre. Tallar a unitats individuals i amb compte passar-los per farina, ou batut i pa ratllat.
  • Preparar una paella amb oli per fregir i posar a escalfar al foc.
  • Quan l'oli sigui calent, llançar amb compte els llibrets i fregir amb compte pels dos costats fins que estiguin ben daurats.
  • En treure'ls, posar-los sobre paper absorbent per treure l'excés de greix i... llestos per gaudir-ne!