Aquest dimecres 4 d'octubre se celebra la VIII edició de la Nit del Gourmet català, organitzada pel Clúster Catalonia Food Retail. Enguany, la cita tindrà lloc al Mas Marroch-Celler de Can Roca i reunirà els principals agents del sector (elaboradors i distribuïdors), a més a més de comptar amb la presència dels consellers Roger Torrent (Empresa i Treball) i David Mascort (Acció Climàtica, Agricultura i Medi Ambient).

L'edició d'enguany representa una clara aposta per projectes d'innovació alimentària i la cooperació entre els associats com a eina per fer créixer la competitivitat del sector. En el transcurs de la nit, els associats, donaran a conèixer les principals novetats i es premiaran les millors propostes en les categories de Projecte de sostenibilitat agroalimentària, Creixement en Internacionalització, Valor compartit i Innovació Agroalimentària. A més a més, Andorra i les Illes Balears tindran una presència destacada en aquesta edició, com a convidats especials. S’aprofitarà, també, per fer un repàs a la participació en les principals fires del sector com Alimentària 2024, així com la ferma aposta per la presència internacional a la pròxima edició de la Fancy Food Show de Nova York 2024.

En el transcurs de la nit, els associats, donaran a conèixer les principals novetats i es premiaran les millors propostes en les categories de Projecte de sostenibilitat agroalimentària, Creixement en Internacionalització, Valor compartit i Innovació Agroalimentària.

En el transcurs d'aquesta edició es presentarà la nova imatge corporativa del Clúster, així com els seus objectius i perspectives de creixement. L'acte, que començarà a les 17 hores, finalitzarà amb l’entrega dels diferents Premis als associats i amb un sopar a peu dret ofert pel Celler de Can Roca. El Clúster Catalonia Food Retail (CatFoodRetail), hereu del Catalonia Gourmet creat l’any 2010, és l’associació estratègica a on elaboradors d’aliments, transformadors, fabricants d’ingredients i d’equips alimentaris, centres de recerca i coneixement i altres entitats relacionades amb el sector alimentari, treballen conjuntament per promoure col·laboracions multinivell, orientades a augmentar la promoció i competitivitat del sector agroalimentari català.

Andorra i les Illes Balears tindran una presència destacada en aquesta edició, com a convidats especials

L'edició anterior va consolidar un acte de referència

La VII Edició de la Nit del Gourmet es va celebrar el 25 d'octubre del 2022 al Museu Marítim de Barcelona i va comptar amb la presència d'unes 300 persones entre associats, convidats i autoritats. Amb la presència de la consellera Teresa Jordà (DACC), es va consolidar com un acte de referència dins el sector agroalimentari català, on es van donar a conèixer les principals novetats del Clúster, així com es va premiar les principals gestes en diferents categories.