És temps de mandarines, una de les fruites més apreciades aquesta època de l'any. La seva mida, el gust tan dolç que té i la comoditat a l'hora de menjar-la l'han convertit en una de les fruites més consumides de la tardor. A més, dona molt de joc si t'agrada fer bones postres. Què et semblaria, per exemple, fer melmelada de mandarina casolana? Si t'agrada la idea i vols una recepta fàcil, pren nota perquè a continuació et donem alguna idea ràpida per fer a casa i en pocs minuts. I si encara no et sents convençut sobre la mandarina com a gran aliada d'aquesta temporada, et recordem que, a més d'estar boníssima, aporta múltiples propietats nutricionals al nostre organisme: el seu component majoritari és l'aigua, per això compta amb menys quantitat de sucre i calories. Destaca el seu alt contingut en vitamina C i en potassi, un mineral necessari per a la transmissió i generació de l'impuls nerviós. És per això que esdevé una bona alternativa per reposar minerals després d'haver fet un esforç físic, sent molt recomanable per als més petits i aquells que practiquen esport de forma diària. La mandarina també t'ajuda a començar el dia ple d'energia i amb forces, per això t'aconsellem que l'incorporis en la teva dieta diària. Ara sí que t'hem convençut? Doncs vinga, a fer melmelada de mandarina!
🍏 Quatre fruites per gaudir-ne a la tardor
Melmelada de mandarina
Començar el dia ingerint totes les propietats que ens aporta la mandarina t'ajudarà a tenir més energia i a sentir-te amb més forces per afrontar la jornada. Per això, et recomanem menjar aquest fruit de bon matí i incorporar-lo a la teva dieta diària, ja sigui menjant mandarines, fent un suc amb elles, o preparant una melmelada. A continuació, t'explicarem com preparar aquesta última opció que et proposem, melmelada de mandarina, i gaudir d'aquesta petita fruita tan dolça d'una manera diferent. Ho tindràs llest en pocs minuts!
Ingredients
- 1 kg de mandarines
- 500 g de sucre
- Suc 1 llimona
- Pell ratllada de 2 mandarines
Recepta de melmelada de mandarina
- Pelem totes les mandarines (excepte dues) i les deixem tan netes com sigui possible, sense pinyols ni fibres.
- Agafem les dues mandarines que hem apartat i ratllem la seva pell. Servirà per donar-li més aroma a la melmelada. Un cop ratllada la pell, ja les podem pelar i netejar com la resta de mandarines.
- En una olla a temperatura mitjana, col·loquem tots els grillons de mandarines. Afegim el sucre i el suc d'una llimona.
- Passat 10 minuts, i quan el sucre s'hagi dissolt, baixem el foc i coem tots els ingredients durant 45 minuts, vigilant que no es cremi ni s'enganxi al fons de l'olla.
- Sabràs que la melmelada de mandarina ja està feta si quan agafes una cullerada i li dones la volta no cau. En cas contrari, deixa-la 5 minuts més de cocció.
- Utilitza un pot de vidre prèviament esterilitzat per conservar la melmelada. I a gaudir!
No tiris les pells de la mandarina!
Les pells de la mandarina són plenes de beneficis per a la nostra salut i organisme. Per això, et recomanem que no les tiris i aprofitis per preparar infusions amb elles. Habitualment, les pells de fruites com la mandarina, la taronja, la poma o la pera, entre altres, es tiren a la brossa i no es reaprofiten. Un error molt comú que acostuma a fer tothom. Però, com et quedes si et diem que amb les peles de la gran majoria de fruites i verdures pots preparar infusions d'allò més beneficioses per al teu organisme i la teva salut? I és ben fàcil! Tan sols has de rentar bé la pell abans d'aprofitar-la, deixar-la assecar un o dos dies al sol i afegir alguns trossos a la teva infusió. Quedarà boníssima i a més estaràs col·laborant en la lluita contra el desaprofitament alimentari. Dos en un!
🍏🍉🍌 Recepta per fer macedònia d'hivern
Propietats de la mandarina
La mandarina és una fruita de temporada que aporta múltiples beneficis al teu organisme. És per això, que és recomanable menjar-ne diàriament i incorporar-les a la nostra dieta diària, sigui menjant la fruita de forma normal o fent melmelada de mandarina. Consumir mandarines cada dia contribueix a una bona digestió i a millorar l'estat dels ronyons. És una fruita molt rica en fibra i antioxidants, fet que facilita l'absorció de colesterol pel fetge. A més, és una gran font d'àcid fòlic, una vitamina essencial durant l'embaràs, ja que ajuda a prevenir malformacions congènites del fetus durant el període de gestació. La mandarina també conté vitamina C, calci i fòsfor, atributs que ajuden a millorar la teva salut bucodental. Així, podràs prevenir l'aparició de malalties com la gingivitis, és a dir, la inflamació i el sagnat de les genives. La mandarina també conté vitamina B12 i A. Per una banda, la vitamina B12 t'ajudarà a reforçar la salut dels cabells, afavorint-ne el creixement i l'enfortiment. I per l'altra, la vitamina A et permetrà hidratar el teu cuir cabellut per tal de regular la quantitat de greix.