Els llegums són una de les joies més preuades de la gastronomia. Es poden cuinar de mil maneres diferents; n'hi ha de diferents tipus; es poden conservar seques durant molt de temps... Llonganissa amb mongetes, empedrat, un plat de llenties o una cassola de cigrons. Són moltes les receptes tradicionals que es poden fer amb els llegums, però avui t'expliquem com preparar menjars deliciosos amb tècniques diferents i d'allò més bones.
Menja llegums sense adonar-te'n
Una de les aplicacions més divertides dels llegums és fer-los servir per substituir els cereals. La pasta o el pa fet a base de llegums és un ingredient d'allò més divertit. Serveix com a aliment substitutori del pa i la pasta amb gluten per a la gent celíaca, però també serveix perquè qualsevol persona tasti plats quotidians fets amb ingredients diferents. Els macarrons de llenties o el pa de cigrons són aliments "normals i corrents" que substitueixen la farina de blat per la farina de llegums.
Si hi ha una recepta amb llegums que fa salivar és l'hummus. Una deliciosa crema de cigrons perfecta per sucar-hi pa
Però a més de les farines, els llegums també serveixen per a fer invents curiosos. Amb uns macarrons de llegums pots fer un aperitiu picant deliciós. Només has de bullir els macarrons de llegums - si tens espirals millor - i deixar-los refredar alhora que hi afegeixes pebre vermell. Després només ho has de fregir a la fregidora d'aire i obtindràs un aperitiu cruixent i saborós.
Per sucar-hi pa
Si hi ha una recepta amb llegums que fa salivar és l'hummus. Una deliciosa crema de cigrons perfecta per sucar-hi pa que acompanya molts plats tradicionals de la zona del Magreb. La versió mediterrània del 'guacamole' feta de cigrons, o del llegum que vulguis. Un raig d'oli i una mica de pebre vermell són els condiments perfectes per amanir la recepta. Es pot fer servir com si fos un paté, per untar entrepans o per sucar-hi crostons. També és molt bo amb unes tires de pastanaga cruixent. Però l'hummus, malgrat que s'ha popularitzat molt a occident els darrers anys, és un aliment d'allò més nou a casa nostra. Una recepta tradicional amb milers d'anys d'història al darrere. Es creu que l'origen d'aquest menjar es remunta a l'antic Egipte, fa uns tres mil anys.
Encara que siguin molt divertits, els llegums, a casa nostra, sempre triomfaran fets de manera casolana i tradicional. Fer un aperitiu cruixent o sucar una llesca de pa amb hummus és divertit, però un potatge de llenties o un bon plat de mongetes del ganxet, definitivament no hi ha res que estigui a l'altura de les receptes tradicionals catalanes de tota la vida.