Quan diem que aquest menú és excepcional, ho és de debò. No és habitual trobar escoles amb uns aliments de tanta qualitat al menú diari, però tampoc és habitual trobar escoles com aquesta. El St. Paul's School és el col·legi privat més car de Catalunya, i de l'estat. Ubicat al barri de Pedralbes de Barcelona, compta amb un menú escolar de primer nivell i amb producte de quilòmetre zero.
Una matrícula molt cara
Un menú escolar sol tenir un preu aproximat d'entre 5 € i 10 €. Darrerament, però, el servei de molts menjadors d'escola s'ha encarit considerablement degut a l'augment de preus de productes bàsics com l'oli d'oliva o alguns vegetals. Però pels centres privats d'elit, com el St. Paul's School, aquest augment de preus no té cap repercussió en el seu dia a dia. Des de molt abans de la crisi, la guerra, la inflació o qualsevol altre problema que ateny els mortals, al St. Paul's els preus ja eren molt alts en comparació amb la resta de centres privats o concertats. Es tracta, de fet, del col·legi privat més car de l'estat. Segons mitjans com El Español o El Periódico, la matrícula d'un curs escolar per un infant ronda els 900 € al mes.
Es tracta d'un menú a l'abast només de qui es pugui permetre pagar prop de mil euros al mes en una matrícula d'escola
I dins d'aquest preu hi ha una part destinada a cobrir el cost del menjador escolar. Un cost que, gastronòmicament parlat, segurament està justificat per la qualitat dels aliments. No sabem quina quantitat exacta es dedica a cobrir el cost del menjador, però el que és segur és que es tracta d'un menú a l'abast només de qui es pugui permetre pagar prop de mil euros al mes en una matrícula d'escola.
Cuina pròpia i producte fresc
Algunes escoles tenen servei de càtering i d'altres tenen cuina pròpia. Sovint abunden els congelats o els envasats per poder conservar durant més temps els productes, una manera de funcionar que juga en contra de la qualitat dels aliments. Al St. Paul's, però, no només tenen cuina pròpia, sinó que també tenen producte fresc. Cada dia reben aliments de proximitat d'origen ecològic certificats per Intereco, una auditora de prestigi que garanteix la qualitat de tot el producte. A més, l'empresa Laboratoris Echevarne fa un control exhaustiu de l'estat dels aliments que arriben, amb un seguiment periòdic i científic de tot el que passa per la cuina.
Els ha merescut la primera distinció de servei de restauració col·lectiu amb segell Slow Food
Una cuina capitanejada per Marc Esteve, cuiner responsable de servir prop d'un miler de menús diaris en tres torns. Una qualitat excepcional que els ha merescut la primera distinció de servei de restauració col·lectiu amb segell Slow Food, amb aliments de temporada i sense transgènics. Donen dinar i berenar des de P3 fins a 2n de primària, i esmorzar i dinar de 3r de primària fins a 2n de batxillerat.