Quan eres petit, el món es dividia en dos tipus de persones: els que es quedaven a dinar al menjador de l'escola i els que no. Ara que ets gran, el món ha passat a dividir-se entre els que coneixen el menú de la Universitat d'Almeria (UAL) i els que no. Un menú de migdia que només costa sis euros i que està causant furor a les xarxes socials.

Un menú molt popular

Patates amb all i pollastre o arròs a la cubana de primer; pollastre al forn o croquetes de segon i natilles per postres. Aquestes són les opcions que el menjador de la UAL oferia ahir per dinar. Uns plats aparentment molt normals que, per alguna raó, s'han fet virals a les xarxes socials.

Usuaris entre els quals hi ha, com és lògic, els estudiants de la universitat i altres habitants d'Almeria que hi van a dinar. Però sobretot una multitud de persones a qui l'oferta de la batejada com a 'Conchi', equip de cuina de la UAL, ha captivat del tot

Milers d'usuaris esperen amb candeletes la piulada diària del compte del menjador de la UAL en la qual anuncien les opcions del menú del dia. Usuaris entre els quals hi ha, com és lògic, els estudiants de la universitat i altres habitants d'Almeria que hi van a dinar. Però sobretot una multitud de persones a qui l'oferta de la batejada com a 'Conchi', equip de cuina de la UAL, ha captivat del tot.

Les famoses 'tilles'

A banda de ser molt populars, els menús de la UAL han aconseguit crear un vocabulari propi per referir-se als plats de menjar. La paraula més famosa entre els seus seguidors és 'tilles', una manera col·loquial de referir-se a les 'natilles'. No és casualitat que aquesta sigui la paraula preferida dels aficionats al menjador de la UAL perquè les natilles són les postres estrella dels menús diaris. Gairebé cada dia hi ha natilles de postres.

La 'Conchi', nom amb el qual han batejat l'equip de cuina del menjador de la UAL, és en realitat un grup de cuineres format per la Magdalena, la Delia i la Carmen, un trident que ha catapultat el menjador de la UAL a l'èxit popular

L'argot gastronòmic dels aficionats d'aquests menús consisteix en referir-se als plats fent servir només les últimes síl·labes de la paraula. Així doncs, el menú d'ahir consistia en 'tatas', 'bana' o 'etas', entre d'altres. La 'Conchi', nom amb el qual han batejat l'equip de cuina del menjador de la UAL, és en realitat un grup de cuineres format per la Magdalena, la Delia i la Carmen, un trident que ha catapultat el menjador de la UAL a l'èxit popular.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!