Aquest dimarts s'han reunit els millors pastissers de Catalunya i Espanya per donar-se cita a l’Escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona per participar en el concurs més esperat i dolç de l’any. La 17a edició del concurs del Millor Croissant Artesà de Mantega de 2024 que ha anunciat fa pocs minuts el veredicte amb el guanyador. Es tracta de la pastisseria Brunells, ubicada a Barcelona (C/ de la Princesa, 22). Catalunya revalida, per tercer any consecutiu, l'hegemonia en aquest concurs estatal. La pastisseria Prat Can Carriel, de Roda de Ter, l’any 2023; Canal, de Barcelona, el 2022, van ser les campiones en les dues últimes edicions. Una pastisseria catalana, la de Brunells, que ja va alçar-se amb el mateix premi el 2020.

És el millor croissant de tot l'Estat

Per proclamar-se campió, el jurat ha tingut en compte els criteris de valoració següents: el color atorgava 10 punts, així com el format i l'acabat. L'alveolat i el fullat 15 punts cadascun dels ítems, i, finalment, el sabor 40 punts. En total, una puntuació de 100. El premi, a més a més del títol de Millor Croissant Artesà de Mantega de l'Estat, també inclou l'entrega de 1000 euros en metàl·lic. L'objectiu del concurs és incentivar i premiar les habilitats dels pastissers artesans a la pastisseria, sempre buscant el reconeixement a la qualitat de la pastisseria artesanal del territori. "És un croissant amb moltes voltes que busquem que sigui cruixent i lleuger, i en fornejar-lo retingui al màxim la mantega", explica Andreu Sayó, pastisser de Brunells. La primera vegada que va guanyar el concurs, ara fa quatre anys, Brunells va multiplicar per 10 les vendes de croissants.

Andreu Sayó pastisseria Brunells / Foto: Cedida
Andreu Sayó, de la pastisseria Brunells, recollint el guardó / Foto: Cedida

Ubicada en la mateixa cantonada des del 1852, és actualment una de les pastisseries més antigues de la ciutat. Dins s'hi troba un homenatge a la pastisseria tradicional de Barcelona, amb propostes que recuperen i actualitzen les postres més emblemàtiques de la ciutat, però també un recull de les peces més internacionals de l'estimat ofici pastisser. Per acompanyar els àpats dels catalans, han preparat una extensa carta de begudes, on el cafè és el protagonista, que ajudaran a fer del moment, una experiència memorable.

Concurs Croissant Brunells 1
El croissant de Brunells / Foto: Cedida

El Gremi de Pastisseria de Barcelona

El Gremi de Pastisseria de Barcelona, fundat el dia 15 de gener de 1901, és un organisme professional constituït per la lliure afiliació dels empresaris artesans que exerceixen qualsevol de les activitats de pastisseria, confiteria, rebosteria, brioixeria, xocolateria, gelateria, bomboneria, orxateria i, addicionalment, la preparació de plats cuinats o precuinats i activitats de càtering dins de l’àmbit de la demarcació de Barcelona, tal com es defineix als seus estatuts. Com a associació sense ànim de lucre, la seva funció és la representació, defensa i foment dels interessos comuns dels seus socis i per extensió, de la pastisseria com a ofici artesà tradicional i element fonamental del patrimoni cultural català.

Concurs Croissant Brunells / Foto: Cedida
Les voltes del croissant de Brunells / Foto: Cedida

L’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona fou creada l’any 1975 i actualment és un centre de referència nacional i internacional. L’escola ofereix un programa teòric i pràctic d’ensenyament que permet formar-se com a xef en pastisseria i realitzar màsters i cursos monogràfics basats en les últimes tendències i les tècniques més innovadores, impartits per un equip docent del més alt nivell i professionals externs de renom mundial.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!