Qui més qui menys ja té pensat el seu menú per a Nadal. Alguns ho fan a casa i d'altres van com a convidats a casa d'algun amic o familiar, rumiant quin és el millor vi per portar. No fa falta ser cuiner/a professional per preparar un pollastre farcit per a Nadal que quedi espectacular. Avui et et portem una recepta perquè aquest Nadal t'animis a preparar pollastre farcit a casa teva.
La millor manera de preparar el pollastre farcit per Nadal
Ingredients per a 6 racions:
- 1 pollastre sencer gran, sense vísceres molt net
- 1 Tassa de vi blanc sec o dolç (és al gust)
- 4 cullerades de mantega o oli d'oliva
- ¼ d'una ceba, un tros
- 1 llimona (el suc)
- 2 grans d'all
- Sal i pebre al gust
Capolat:
- 500 g. de carn molta de vedella
- 500 g. de carn molta de porc
- 125 g. de pernil picat
- 5 cullerades d'oli d'oliva o mantega
- Herbes d'olor refregades
- 1 culleradeta de comí acabat de moldre
- Sal i pebre negre acabat de moldre
- 1 tassa de ceba finament picada
- 3 grans d'all finament picats
- ¼ de tassa d'api finament picat
- 1/2 tassa de vi negre o blanc
- 2 cullerades Jerez fi o vi tipus xerès o brandi
- ¼ de tassa de panses o quantitat al gust
- 2 peres o pomes Grany Smith sense closca i picats en glaçons
- 10 olives desossades i picades
- Tàperes petites al gust
- Tomàquet vermell 5 picats opcional (sense llavors)
- Tomàquet verd 3 picats opcional
Preparació:
- Injecta vi blanc a tota la peça de pollastre, especialment al pit. Liqua la ceba, els alls i el suc de llimona; assaona amb sal i empebra el gust. Unta el pollastre amb aquesta barreja per dins i per fora; repeteix el procediment, però ara amb mantega. Embolica el pollastre en una bossa de plàstic o recipient hermètic i posa'l a la nevera mentre prepares el farcit
-
Preparació del Capolat:
En una cassola, escalfa l'oli a foc mitjà, sofregeix la ceba, i l'all; agrega el vi i el xerès, deixa que evapori. Afegeix les carns i el pernil, sal i pebre negre acabat de moldre i les herbes refregades amb les teves mans, afegeix el comí i deixa que es cuini. Després afegeix l'api i finalment la poma o pera.
Tomàquet si l'estàs utilitzant, passes, olives, i prova-ho i rectifica la saó amb sal i pebre. Incorpora molt bé tots els ingredients i cuina a foc baix fins que el capolat sigui cuit i sucós. Prova-ho. Rectifica la saó una altra vegada. Ves amb compte amb la sal, ja que les olives i tàperes són salades. - Una vegada llest el capolat, deixa'l refredar. Ha d'estar a temperatura ambient. Omple el pollastre i tanca'l amb el fil i l'agulla. Lliga les dues cames juntes. Col·loca el pollastre en una charola de forn o pavera petita, que només càpiga el pollastre i les patates. Si és un motllo, cobreix-lo amb paper alumini. Agrega unes patates perquè s'enfornin juntament amb el pollastre.
- Enforna a 175 graus de 45 minuts a una hora aproximadament. Un pollastre gran tarda més d'una hora. Sense treure'l del forn retira el paper i banya el pollastre de tant en tant amb el seu suc de cocció, fins que es dauri completament. Revisa que estigui cuit, punxant la cuixa, si els sucs surten clars, ja està cuit, si surten vermellosos li falta cocció.
- Enforna fins que quedi cuit i daurat. Banya el pollastre durant l'enfornat amb el seu suc. Barreja mel de rusc i salsa de soja i pinta el pollastre una vegada que estigui fet i deixa que es dauri. Repeteix diverses vegades i deixa que dauri cada vegada fins que quedi daurat al teu gust.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!