Torna 'Italia con Gusto' en la seva quarta edició, assentant-se com una cita ineludible per gaudir de la gastronomia italiana a Barcelona el mes de novembre. És una iniciativa de la Cambra de Comerç italiana de Barcelona, que ajuntant sinergies amb el Consolat d'Itàlia, busca apropar la tradició del receptari regional italià als amants de la gastronomia d'Itàlia des d'un enfocament d'autenticitat, origen i pedagogia.

Regió convidada

En aquesta edició, la regió convidada és Le Marche, reconeguda en l'àmbit local i internacional com una de les regions productores de més excel·lència del país. Compta entre els seus productes més representatius amb l'oli, la tòfona, els embotits, els formatges o la pasta, per esmentar-ne alguns.

Proposta gastronòmica del restaurant Cecconi's / Foto: Roger Alsina

Hi participen 15 prestigiosos restaurants del mapa gastronòmic de la nostra ciutat, reconeguts per ser encapçalats de la cuina regional de les seves ciutats d'origen, que han acollit amb entusiasme exposar la gastronomia marchigiana a les seves cartes amb una proposta de plat tradicional, acompanyat amb una copa de vi de la regió. El comensal que reservi a qualsevol dels 15 restaurants participants podrà descobrir ingredients, elaboracions i sabors de les receptes regionals de Le Marche, que, en alguns casos, li resultin inèdits.

Proposta gastronòmica del restaurant Can Sardi / Foto: Roger Alsina

Una oportunitat única per conèixer l'essència del rebost de Le Marche a través del seu receptari, els seus productes i cellers en aquests 15 exponents gastronòmics

Restaurants de nivell

Els restaurants participants són: Xemei, Menudo Pau, Punta, Gravin, Can Sardi, Le Cucine Mandarosso, Raffaelli, Algrano Bistró, Casa Maestro, La Bottega, Ostaia, Galú, Bocca di
Bonifacio, Santo Porcello y Cecconi’s. Per citar algunes propostes, Max Colombo de Xemei proposa la Zuppa di cicerchie, una sopa de llegums típics de la regió saborosa i de confort. Cecconi's ofereix una lasanya d'aprofitament molt suculenta i tradicional, coneguda com a Vincisgrassi. Can Sardi mostra un plat de mar molt representatiu amb bacallà, el Baccalà all'anconetana. Raffaelli proposa una altra deliciosa opció tradicional, el Brodetto Marchigiano amb les famoses Olive ascolane i Ostaia opta per la suculència d'un plat de conill, el Coniglio in Porchetta amb Olive Taggiasche i Parmentier di Patata alla maggiorana. Una oportunitat única per conèixer l'essència del rebost de Le Marche a través del seu receptari, els seus productes i cellers en aquests 15 exponents gastronòmics.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!