Les mones de Pasqua i el pa de Sant Jordi. Són els dolços més aclamats aquestes dates juntament amb els bunyols de Quaresma. I com a bons catalans, bons gurmets i bons padrins sempre volem regalar el millor del millor als nostres fillols i filloles. Una de les incògnites que quedava per resoldre damunt la taula ha quedat descoberta aquest dimecres quan s'ha anunciat que el Forn Bertran Mar, de Badalona, elabora el millor pa de Sant Jordi 2025.
Pa de Sant Jordi 2025: el Forn Bertran, el millor de Catalunya
El Forn Bertran Mar, localitzat al cèntric carrer del Mar de Badalona, ha estat proclamat guanyador del VIII Concurs del Millor Pa de Sant Jordi de Catalunya, un certamen que any rere any reivindica la unió entre tradició gastronòmica i identitat catalana. Organitzat per Panatics, la 8a edició del Concurs Millor Pa de Sant Jordi de Catalunya 2025 ha tingut una excel·lent acollida entre el gremi. Amb aquesta iniciativa pretenen engrescar tots els forners i pastissers que elaboren aquest pa per la diada de Sant Jordi, alhora que també volen posar el llistó ben alt en la qualitat, el sabor i la imatge d'aquest pa tan nostrat.
Així és el forn que elabora el millor pa de Sant Jordi
Forn Bertran Mar és un establiment a Badalona amb una llarga tradició de forners i pastissers des de 1922. Som la quarta generació de forners i pastissers. Una llarga experiència reflectida en l'elaboració de cadascun dels nostres productes. Descobrireu a la nostra botiga una gran varietat de pans, brioixeria tradicional i pastissos perquè gaudiu de productes de qualitat en qualsevol moment. Estem al centre de Badalona, on trobareu tots els nostres productes de forn, pastisseria, la cafeteria on podeu fer degustació i el servei de restauració al nostre menjador. Servei professional, tradició, tracte familiar, experiència i una immillorable qualitat i passió en tot el que fem.
El Forn Bertran Mar, de Badalona, és el guanyador de la 8a edició del Concurs del Millor Pa de Sant Jordi
El forn badaloní ha guanyat de la mà del mestre Andrés Jarque i la perseverança d'Alberto Piedra. Han reconegut que no era el primer cop que ho intentaven: “Hi hem participat cinc vegades i avui per fi ho hem aconseguit. Sabíem que tard o d'hora havia de funcionar”, ha declarat Piedra en el moment del veredicte. Sobre la clau de l'èxit per haver assolit el premi, ha confessat que no tenia cap misteri més enllà de “molta dedicació, constància i moltes hores”.
S'hi troba un servei diari de pa acabat de fer al forn, pastisseria selecta, brioixeria pròpia, cafeteria per degustació i restaurant on preparen diàriament cuina de mercat i menús amb productes d'alta qualitat. Tots els productes són elaborats per ells i treballats per la venda a la botiga, per degustació a la cafeteria i pel servei de comandes en línia. “Amb una tradició que data des de l'any 1922 i amb els orígens a Mallorca, treballem cada dia per oferir el millor producte de mà de la nostra experiència”, han explicat.