Tots Sants és la festa de tardor més esperada, durant la qual hi ha el costum de menjar castanyes i fer panellets. S'acosten aquells dies en els quals la família es congrega per fer panellets deliciosos a casa: àvies, pares i nets, totes les generacions plegats. Però també existeix l'opció d'anar-los a comprar i per saber a on dirigir-se, podem fer cas al Concurs del Millor Panellet de Pinyons de Catalunya de 2024 que s'ha celebrat aquest dimecres a la tarda. Es tracta de la pastisseria Carrió que ha guanyat el Panellet d’Or al millor panellet 2024.

El millor panellet de pinyons de Catalunya

La pastisseria Carrió, que compta amb un Solete a la Guia Repsol 2024, ja va guanyar aquest mateix premi el 2022. La selecció, mitjançant un exhaustiu tast anònim, l'ha dut a terme un jurat format per destacats professionals dels sectors del pa i la pastisseria. Cada participant ha presentat quatre panellets de pinyons iguals amb les característiques indicades. El passat 11 d’octubre el jurat va procedir amb el tast totalment anònim de tots els panellets presentats i va confeccionar la llista dels participants que enguany formen la ruta dels millors panellets de pinyons de Catalunya 2024.

La pastisseria barcelonina Oriol Carrió ha guanyat el premi al millor panellet de pinyons 2024 de Catalunya

El panellet de pinyons clàssic havia de seguir les normes estàndards i bàsiques de la forma: boletes rodones; la mida: el que venguin en el seu establiment; els ingredients bàsics: ametlla marcona, sucre, pinyons, ou i aigua. Els elements que estaven sota la lupa del jurat eren la imatge exterior, l'estructura global, la qualitat dels pinyons, la valoració del massapà i el sabor i estructura en boca. Organitzat per Panàtics, comenten que amb aquesta iniciativa "volem engrescar a tots els forners/es i pastissers/es de Barcelona que elaboren aquest exquisit producte per la diada de Tots Sants, alhora que també volem posar el llistó ben alt en la qualitat, el sabor i la imatge dels panellets".

Una pastisseria catalana il·lustre

La pastisseria Oriol Carrió és un lloc on la tradició troba la modernitat. Els seus dolços i pastissos són l'expressió d'una artesania refinada que es manté fidel a les arrels de la pastisseria catalana, però també abraça les tendències i els sabors contemporanis. "Creem delícies que et transporten a moments de confort, recordant les arrels i descobrint nous horitzons gustatius", defineixen al seu web. El 2019, van ser honorats amb el títol de "Millor Coca de Crema", el 2021 van aconseguir el tercer lloc com a "Millor Tortell de Reis", i el 2022 van ser distingits com el "Millor Panellet de Pinyons de Catalunya", i fava de cacau en una de les 50 millors pastisseries de Catalunya. "Aquests guardons ens impulsen a seguir treballant amb passió i dedicació", conclouen.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!