La pizzeria Aboccaperta, de Tarragona, ha guanyat el concurs de Millor Pizzeria de l'Estat del 2024 celebrat en el marc del Gastronomic Forum Barcelona. El restaurant de Matteo Grippo s'ha imposat a la resta de participants en un concurs celebrat durant els dos primers dies de la fira. El "Pizza por Pasión" és el principal concurs dedicat a aquest producte del fòrum.
La millor pizza de l'Estat
Matteo Grippo ha obtingut el primer premi del concurs "Pizza por Pasión", el concurs dedicat a trobar la millor pizza de l'Estat que s'ha celebrat al Gastronomic Forum Barcelona. Grippo s'ha imposat a la resta de competidors i ha estat proclamat pel jurat com a millor mestre pizzer d'Espanya. La pizzeria tarragonina compta amb dos locals, Aboccaperta i Aboccaperta 2.0, i prenen el relleu dels asturians Poi Pizza que van guanyar l'any passat.
A més del premi "Pizza por Pasión", el Gastronomic Forum Barcelona també ha atorgat guardons en diferents categories dels premis Josep Mercader 2024.
Es tracta de la 8a edició d'uns premis que es disputen en directe al Gastronomic Forum Barcelona. Durant dilluns i dimarts, els diferents candidats han hagut d'elaborar la seva millor pizza i un jurat ha tastat totes les elaboracions per poder escollir un guanyador. En un missatge a les xarxes socials, Grippo i el seu equip expliquen que "no ha estat fàcil, però ho hem aconseguit. Amb les ganes i l'esforç que posem dia rere dia, podem dir-vos que sí, que tenim la millor pizza d'Espanya". Donen també les "gràcies a tots els amics, clients i familiars que ens visiteu cada dia als nostres locals de Tarragona, perquè és gràcies a vosaltres que avui som aquí per poder celebrar aquesta victòria".
Reconeixements del fòrum
A més del premi "Pizza por Pasión", el Gastronomic Forum Barcelona també ha atorgat guardons en diferents categories dels premis Josep Mercader 2024. Fermí Puig s'ha endut el premi honorífic Cuina Catalana In Memoriam; Mariona Quadrada ha guanyat el premi en la categoria de Cuina; Joan Juncà, del restaurant Ca l'Enric de la Vall de Bianya, ha obtingut el guardó en la categoria de Sala; finalment, la Cooperativa l'Olivera, de Vallbona de les Monges, ha obtingut el premi Josep Mercader en la categoria de Vi.
Uns premis que se sumen a la resta de reconeixements que s'atorguen durant el Gastronomic Forum Barcelona i que reflecteixen el bon estat de salut del panorama culinari català actual.