Fa uns mesos, el rànquing gastronòmic del 50 Top Pizza anunciava les millors pizzeries d'Europa, entre les quals hi ha la barcelonina Sartoria Panatieri, en segona posició. En aquest rànquing hi poden haver pizzeries de tots els països europeus, excepte d'Itàlia, que té un rànquing a banda perquè juga a una altra lliga. Les pizzes italianes són les millors del món, i ahir, a Milà, es va celebrar la gala del 50 Top Pizza Itàlia. Aquestes són les pizzeries guanyadores.

Empat en primera posició

La millor pizzeria d'Itàlia (i per extensió, del món) no és un sol restaurant, sinó que en són dos. Diego Vitagliano Pizzeria i I Masanielli – Francesco Martucci són les dues noves millors pizzeries d'Itàlia. Totes dues s'ubiquen a la regió de la Campània, concretament a Nàpols i Caserta respectivament. En segona posició les segueixen la pizzeria Confine, de Milà, i, en tercer lloc, trobem I Tigli, a San Bonifacio.

Entre les més de 100 persones que hi ha darrere aquests negocis, només n'hi ha 6 que estiguin regentades per dones, i dins d'aquestes, només 1 que ho faci en solitari

Entre les deu primeres posicions hi ha fins a set pizzeries de la regió de la Campània, al sud del país. Així doncs, la pizza napolitana és la clara guanyadora d'un rànquing en què també hi ha pizzeries del nord del país entre les primeres posicions. És el cas de Confine (2a) i Dry Milano (7a) a Milà o Seu Pizza Illuminati (5a) i 180 Grammi Pizzeria Romana (13a) a Roma, al centre d'Itàlia.

PIZZERIA SARTORIA PANATIERI forn llenya / Foto: Montse Giralt
La Sartoria Panatieri, de Barcelona, és la segona millor pizzeria d'Europa. / Foto: Montse Giralt

Rànquing de prestigi mundial

La llista de 50 Top Pizza elabora diferents llistes any rere any amb les millors pizzeries de diferents regions del món. Fa uns mesos anunciaven que la Sartoria Panatieri, una pizzeria de Barcelona, es convertia en la segona millor d'Europa a la llista de les millors del continent. I ahir, a la cerimònia de Milà, 50 Top Pizza anunciava la llista de les millors d'Itàlia. El país té una llista a banda del rànquing europeu perquè juga a una categoria diferent. Itàlia és el bressol de la pizza i no es pot comparar cap pizzeria autòctona amb els restaurants repartits per la resta del continent. De fet, moltes de les pizzeries del rànquing d'Europa les regenten cuiners italians que han muntat els seus negocis fora del seu país.

Malgrat que la llista destaca els 50 millors establiments d'Itàlia, en realitat la llista la conformen 100 pizzeries. No obstant això, entre les més de 100 persones que hi ha darrere aquests negocis, només n'hi ha 6 que estiguin regentades per dones, i dins d'aquestes, només 1 que ho faci en solitari. Es tracta de Roberta Esposito, de la pizzeria La Contrada, a Aversa, classificada en 52a posició.

Pots consultar la llista completa en aquest enllaç.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!