Cuinar cansalada al forn és un dels mètodes més eficaços per aconseguir aquest cruixent perfecte sense el desordre de la paella. A més, et permet cuinar grans quantitats d'una sola vegada i amb menys esforç. Si ets un amant de la cansalada cruixent, continua llegint per descobrir el millor truc que t'ajudarà a aconseguir una textura impecable cada vegada que utilitzis el forn.

El millor truc per cuinar cansalada al forn

Cuinar cansalada al forn ofereix molts avantatges. En primer lloc, permet una cocció uniforme, la qual cosa assegura que cada tira quedi daurada i cruixent per igual. A diferència de la paella, on la cansalada pot caragolar-se i cuinar-se de manera desigual, el forn distribueix la calor de manera més semblant. A més, la cansalada no queda amarada en el seu propi greix, la qual cosa ajuda a aconseguir aquest acabat cruixent.

Cansalada / Foto: Unsplash

El truc definitiu per aconseguir una cansalada extra cruixent al forn és utilitzar una reixeta de filferro sobre una safata per enfornar. Col·locar la cansalada sobre la reixeta permet que el greix s'escorri mentre es cuina, evitant que les tires quedin embassades en el seu propi greix. Això assegura que es cuinin de manera uniforme i quedin molt més cruixents.

Cuinar cansalada al forn et permet preparar grans quantitats d'una sola vegada i amb menys esforç

Passos per cuinar cansalada cruixent al forn utilitzant una reixeta

En primer lloc, has de preescalfar el forn a 200 °C. Aquesta temperatura permet que la cansalada es cuini ràpidament i que les vores quedin cruixents. Ara, prepara la safata de forn. Folra una safata per enfornar amb paper d'alumini. Això facilitarà la neteja posterior, ja que recollirà tot el greix que s'escorri de la cansalada.

Cansalada enfornada / Foto: Unsplash

Posteriorment, col·loca la reixeta de filferro a sobre de la safata preparada. La reixeta elevarà la cansalada perquè l'aire circuli per tots costats, i així no quedi xop en el seu propi greix. Una vegada fet, col·loca les tires de cansalada sobre la reixeta en una sola capa, assegurant-te que no es toquin entre si. Això permetrà que es cuinin de manera uniforme i que cada tira quedi cruixent. Ara toca enfornar. Posa la safata al forn i cuina la cansalada durant 15-20 minuts, depenent de la quantitat de cruixent que prefereixis. Revisa la cansalada al cap de 12 minuts per evitar que es cremi, ja que algunes tires poden cuinar-se més ràpid que d'altres. Una vegada cuinada, retira i deixa reposar per col·locar-la col·loca-la sobre paper absorbent per eliminar l'excés de greix.

Per últim, uns consells addicionals. Si prefereixes una cansalada més cruixent, pots deixar les tires al forn uns minuts extra, però vigila-les de prop perquè no es cremin. En utilitzar la reixeta, t'asseguraràs que la cansalada quedi cruixent per ambdós costats sense necessitat de tombar-lo a meitat de cocció. Si t'agrada experimentar, pots empolvorar la cansalada amb una mica de sucre morè o pebre negre abans d'enfornar-la per donar-li un toc especial.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!