Preparar costelles al forn que quedin sucoses i plenes de sabor pot semblar un repte, però amb el truc adequat és possible obtenir una carn tendra que es desfà a la boca. El secret per aconseguir costelles sucoses està en el control del temps i la temperatura de cocció, juntament amb una marinada adequada que realci els sabors de la carn. A continuació, t'expliquem el millor truc per aconseguir unes costelles al forn irresistibles.

El secret per aconseguir costelles sucoses

El primer pas essencial per aconseguir unes costelles sucoses és marinar-les abans d'enfornar-les. Una bona marinada no només infon sabor, sinó que també ajuda a mantenir la carn hidratada durant la cocció. Pots preparar una marinada bàsica amb ingredients com all, mel, salsa de soja, mostassa, oli d'oliva i espècies al teu gust. L'ideal és deixar les costelles marinant durant almenys 4 hores, o millor encara, tota la nit a la nevera, perquè absorbeixin bé tots els sabors.

luis santoyo NBBkKvUnZx4 unsplash
Costelles amb salsa / Foto: Unsplash

El truc definitiu perquè les costelles quedin sucoses és cuinar-les a baixa temperatura i durant un temps prolongat. Això permet que la carn es cuini de manera uniforme i que el col·lagen de les fibres es descompongui, aconseguint una textura tendra i melosa. Preescalfa el forn a uns 150 °C i cuina les costelles cobertes amb paper d'alumini durant 2 a 3 hores. El paper d'alumini actua com una barrera que atrapa la humitat, evitant que la carn es ressequi. Aquest mètode de cocció lenta també permet que la marinada es barregi amb els sucs naturals de la carn, intensificant el sabor.

El truc definitiu perquè les costelles quedin sucoses és cuinar-les a baixa temperatura i durant un temps prolongat

Una vegada que les costelles siguin cuites i tendres, el següent pas és donar-los aquest toc cruixent i caramel·litzat a la part exterior. Puja la temperatura del forn 200 °C i retira el paper d'alumini. Pinta les costelles amb una bona capa de salsa barbacoa o setinatge a base de mel i mostassa. Deixa-les al forn durant uns 10-15 minuts més, o fins que la superfície s'hagi daurat i caramel·litzat lleugerament. Aquest últim pas li farà a les costelles una capa cruixent per fora, mentre romanen sucoses per dins.

egor gordeev BFJjr8ZzxVg unsplash
Costelles al forn / Foto: Unsplash

Finalment, després de treure les costelles del forn, és important deixar-les reposar durant uns 10 minuts abans de tallar-les. Això permet que els sucs es redistribueixin dins de la carn, evitant que es perdin en tallar-les. Seguint aquests passos, obtindràs costelles al forn tendres, sucoses i plenes de sabor, perfectes per a qualsevol ocasió especial o simplement per gaudir en un menjar familiar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!