Alguna vegada t'has trobat al mig d'una recepta i t'adones que no tens fideus? Si has arribat al moment de cuinar una sopa o un plat que requereix fideus i l'únic que tens al teu rebost són espaguetis, no et preocupis: hi ha un truc enginyós i facilíssim per convertir-los en fideus en qüestió de segons.
El millor truc per a quan et quedes sense fideus
Aquest mètode, a més de ser molt pràctic, no requereix estris específics ni eines complicades. Només necessites un grapat d'espaguetis, un drap de cuina net i un taulell. Així de simple! A continuació, t'expliquem com fer-ho pas a pas. Primer, reuneix els materials necessaris. Pren un grapat d'espaguetis del teu paquet de pasta habitual. La quantitat dependrà de la recepta que estiguis preparant i de quants fideus necessitis. A més, busca un drap de cuina net, preferiblement un que sigui resistent i no s'esquinci fàcilment.
A continuació, col·loca els espaguetis dins del drap, assegurant-te de cobrir-los bé. La idea és que el drap actuï com una capa protectora perquè els trossos d'espagueti no es dispersin en trencar-los i perquè sigui més fàcil manejar-los. Ara ve la part clau del truc. Col·loca el drap amb els espaguetis sobre el taulell, en una zona on hi hagi un petit canvi d'altura o una vora. Pressiona lleugerament els espaguetis mentre els deixes caure o els arrossegues per aquest canvi de rasant. Aquest moviment generarà la pressió necessària perquè els espaguetis es trenquin en trossos més petits, imitant la mida dels fideus.
Els espaguetis solen estar fets de la mateixa composició que altres tipus de pasta
Si prefereixes que els “fideus” siguin més petits, pots repetir el procés diverses vegades fins que assoleixis la mida desitjada. El drap no només ajuda a trencar els espaguetis de forma neta, sinó que també evita que es dispersin per tota la cuina.
Per què aquest truc és tan pràctic?
Aquest truc és ideal perquè et permet aprofitar els ingredients que ja tens a casa sense necessitat de sortir corrents al supermercat. A més, els espaguetis solen estar fets de la mateixa composició que altres tipus de pasta, per la qual cosa el resultat final serà molt similar al dels fideus convencionals. Ja sigui que preparis una sopa reconfortant, un guisat o un plat ràpid per al sopar, aquest mètode ràpid i senzill et traurà de conflictes. El millor? Ni tan sols necessites eines addicionals, la qual cosa el converteix en una solució econòmica, eficaç i sense complicacions.