Catalunya és terra de vins, des del nord de l'Empordà fins al sud de les Terres de l'Ebre, passant pels vins del Pallars, Alella i el Penedès. Un mosaic vinícola del qual en surten vins de primera qualitat, alguns dels quals reconeguts internacionalment. És el cas del Xarel·lo del Noguer 2022, escollit com a millor vi de Catalunya d'entre prop de 500 referències pel reconegut mitjà nord-americà Vinous.

Un vi guanyador

El periodista argentí Joaquín Hidalgo ha atorgat 96 punts al vi Xarel·lo del Noguer 2022, del celler Pepe Raventós, al seu article publicat aquest mes de setembre titulat "The Rambunctious Catalan Mediterranean and Beyond". D'aquesta manera, el Noguer 2022 es converteix en el primer classificat d'una llista de 468 referències tastades. Hidalgo explica que el "xarel·lo sovint és un vi blanc més suau, però alguns exemples ens mostren la precisió i potència que pot tenir. El Xarel·lo del Noguer 2022, de Pepe Raventós, n'és una de les millors interpretacions que he vist". Afegeix que "la regió produeix uns excel·lents vins blancs tranquils de xarel·lo. Un bon exemple n'és el Xarel·lo del Noguer 2022". L'èxit del celler se suma a altres puntuacions obtingudes per aquest mateix vi, com els 94 punts Parker o els 17.5/20 a Jancis Robinson.

Catalunya també ha rebut premis de renom internacional

Copes-Cava
Catalunya és un territori líder en elaboració de vins / Foto: Cedida

Catalunya: territori líder

Catalunya és una de les regions vinícoles més importants de l'estat espanyol. Quan parlem de vins, sovint pensem en La Rioja o Ribera del Duero, però a Catalunya tenim una riquesa i diversitat de primer nivell. Només cal veure les diferents Denominacions d'Origen, fins a 10, inclosa una Denominació d'Origen Qualificada, al Priorat. També tenim diversos consells reguladors d'escumós, com la DO Cava o Corpinnat i tot un conjunt d'elaboradors propis que fan vi fora dels estàndards i que també enriqueixen el panorama vitivinícola del país.

A més, però, Catalunya també ha rebut premis de renom internacional. És el cas del premi que va rebre el celler Recaredo, un dels cellers més mítics de Catalunya i l'únic del país amb un escumós amb 100 punts Parker, la puntuació més alta al rànquing de vins més prestigiós del món (el vi Enoteca Turó d’en Mota 2001). El celler celebra l'aniversari amb una edició especial de vi en homenatge al fundador de la casa, l'escumós "Homenatge a Josep Mata Capellades 2004". Un prestigi que demostra el bon estat de salut del sector i el nivell dels vins tranquils i escumosos que elaborem a casa nostra.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!