L'estiu cal gaudir-lo i combatre'l a parts iguals. Sol i calor combinen perfectament amb gel i sabor, i d'això, de combinats, parlem a continuació. Són moltes les begudes que se'ns venen a la ment quan parlem d'estiu, tanmateix hi ha algunes que solen ser les favorites o les que mai no poden faltar. Avui et proposem la nostra llista d'indispensables per a aquelles tardes i nits d'estiu on busquem el millor còctel.
L'estiu cal gaudir-lo i combatre'l a parts iguals
1. Mojito
És la beguda estrella en les nits d'estiu. El seu origen és cubà i la llegenda el vincula amb 'El Draque', una beguda de corsaris del segle XVI en al·lusió al pirata Francis Draque. L'èxit del mojito rau en una preparació fàcil i en l'efecte de la barreja dels seus ingredients, amb menció especial per a la rematada de menta.
Es prepara amb rom blanc, sucre morè, llima, gel picat, menta picada, i amb sucre glass si volem afegir un efecte decoratiu. El resultat és un aromàtic i captivador còctel, popularitzat per l'escriptor Ernest Hemingway durant les seves estades a l'illa caribenya.

2. Caipirinha
Per a molts és la cosina germana del mojito, la caipirinha. Aquesta beguda és una senya d'identitat del Brasil i es diferencia fonamentalment del mojito substituint el rom per catxassa. També porta llima, gel i sucre i constitueix un aperitiu exquisit, a més d'un dels combinats més refrescants i celebrats del món.
Es prepara fàcilment. Es trosseja la llima i es llança al vas amb gel juntament amb una cullerada de sucre. Amb un macerador s'aixafa la llima i es barreja el seu suc amb el sucre, a continuació s'afegeix gel picat i s'omple amb catxassa abans de remoure-ho tot junt. Altres versions de la caipirinha són la caipiroska i la caipirissima, substituint la catxassa per vodka o rom respectivament.

3. Margarita
Una altra clàssica proposta de l'estiu és el margarita. Aquesta beguda d'origen mexicà té en el tequila el seu ingredient clau. És un còctel intens compost també de suc de llima, triple sec i un toc de sal adherida al vidre del vas. Pot portar també mel d'atzavara o almívar si pretenem una versió més dolça.
La margarita aporta una explosió de sensacions i ha de ser un fix en qualsevol decàleg de còctels estiuencs.
4. Pinya colada
En quart i últim lloc dels que et proposem és una beguda molt refrescant i per a tots els públics. La pinya colada és una altra de les estrelles de l'estiu, una de les més efectives per guanyar la batalla a la calor. El seu sabor dolç i afruitat ha aconseguit convèncer a nivell universal. La pinya colada és beguda oficial de Puerto Rico des de 1978 i els seus ingredients bàsics són rom, llet de coco i suc de pinya. Habitualment es remata amb una rodanxa de pinya en almívar i coco ratllat per decorar.