Més de 30.000 persones han assistit a la tercera edició del Mahou Bravas Fest Barcelona que s’ha celebrat del 4 al 6 d’octubre al Poble Espanyol. Un festival que ha repartit tres premis gastronòmics a les millors patates braves de la província: XinVic s’ha endut el premi a les millors braves de Barcelona pel vot del públic, Rooster & Bubbles el premi atorgat pel jurat i Montesquiu ha rebut una menció especial per la seva trajectòria. Un establiment de Vic i dos de Barcelona han estat els protagonistes del concurs.

🍴 Així es menja al restaurant guanyador d'enguany: Rooster & Bubbles
 

Les millors braves de Barcelona

El concurs gastronòmic per escollir les millors braves de Barcelona, celebrat durant el Mahou Bravas Fest, ha atorgat 3 premis a les millors braves de la província. Durant el festival s'han cuinat prop de 10 tones i mitja de patates braves i s'han servit 15.000 tapes i 25.000 litres de cervesa. Fins a 30.000 espectadors han gaudit de l'oferta del festival al Poble Espanyol de Barcelona i 14 restaurants han competit per endur-se els premis que estaven en joc. Els participants d'enguany han estat: Senyor Vermut, Bar Córdoba, Montesquiu, Acero, El Tomàs de Sarrià, La Esquinica, Rooster & Bubbles, Marcelino 1968, XinVic, Pez Bomba, El Surtidor, La Klaka, Denassus i Ovante.

Les braves guanyadores han estat les de Rooster & Bubbles segons el jurat del concurs, que ha afirmat que "l'originalitat de la recepta és la clau per merèixer el premi"

Els plats de braves s'han presentat amb una cervesa Mahou diferent en funció de la recepta. Les braves guanyadores han estat les de Rooster & Bubbles segons el jurat del concurs, que ha afirmat que "l'originalitat de la recepta és la clau per mereixer el premi". Per la seva banda, les braves de XinVic han estat les escollides pel públic en una votació molt ajustada. Finalment, Montesquieu ha rebut una menció especial per la seva trajectòria professional i per la dedicació i passió que han demostrat durant el festival, i que demostren també cada dia al seu restaurant.

Ciutat de tapes

Malgrat que al concurs s'hi presentaven establiments de tota la província, Barcelona ciutat és un dels llocs més indicats per gaudir de la gastronomia de tapes. Plats aparentment senzills, sovint per compartir, que amaguen sabors i textures úniques, però sobretot una experiència gastronòmica divertida. Perquè les tapes són sinònim de compartir, i la tapa reina per excel·lència a casa nostra són les braves. Unes braves úniques, ja que són diferents de les que s'acostumen a fer a altres punts de l'estat, amb l'allioli i la salsa de tomàquet picant com a protagonistes. Tanmateix, la cocció de les patates és tant o més important que el sabor de la salsa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!