Catalunya s'omple de festa, alegria i bon menjar. De nord a sud i d'est a oest, els pobles i ciutats del país ompliran de nou els carrers per acostar els millors productes i les tradicions més ancestrals al públic local i visitant. Des de l'Empordà fins a l'Ebre, passant pel Penedès o les Garrigues, aquestes són les fires gastronòmiques del cap de setmana.

Fòrum Gastronòmic Ciutat - Figueres

Figueres acollirà el cap de setmana el Fòrum Gastronòmic Ciutat, que arriba per primera vegada al municipi. L’esdeveniment comptarà amb demostracions culinàries, tasts, concursos, sessions gastronòmiques, debats amb professionals destacats del sector i un mercat d’artesans agroalimentaris. Es tracta d'una iniciativa de promoció de la gastronomia del territori que se suma a altres cites importants de les Comarques Gironines com el Fòrum Gastronòmic de Girona. La capital de l'Empordà es convertirà durant el cap de setmana en l'epicentre culinari del país.

📍 Figueres (Alt Empordà)
📅 5 i 6 d'octubre

Cavatast- Sant Sadurní d'Anoia

Més que una fira, el Cavatast és un autèntic punt de trobada anual per als amants del cava i de la bona cuina. Tres dies per tastar caves d'alt nivell, saboroses propostes gastronòmiques de la regió i conèixer de primera mà els productors i el territori. La 28a edició de la mostra tornarà a ser un gran esdeveniment que comptarà amb activitats de tast, música en viu, visites a cellers i caves i vetllades especials com la V Nit dels màgnums, grans caves i gastronomia, entre d'altres.

📍 Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
📅 4, 5 i 6 d'octubre

Fira de la galeta - Camprodon

La Fira de la Galeta de Camprodon és una fira innovadora que vol fer un homenatge al producte alimentari de les galetes. S'agrupen artesans de diferents tipologies de galetes i dolços. Es complementa amb un programa d'animació i dinamització d'activitats familiars. Els productes que es trobaran a la fira seran fets artesanalment per productors que tenen una gran experiència a darrere, es poden trobar moltes parades on es venen galetes de diferents varietats i sabors.

📍 Camprodon (Ripollès)
📅 5 i 6 d'octubre

Fira de la vinyala - Òdena

La vinyala és la varietat de cargol més apreciada culinàriament a Òdena i a la comarca de l’Anoia. L’objectiu és promocionar una nova fira a Òdena amb la denominació d’un producte típic del municipi, la vinyala, o ‘cargol vinyal’, acompanyat d’una oferta de productes artesanals. En una primera fase, es volen atraure a Òdena visitants i clients provinents d’Igualada i municipis propers. D’aquesta manera es vol potenciar el comerç i l’hostaleria locals i fer d’Òdena, i per extensió la comarca de l’Anoia, un referent en tots els àmbits que envolten la vinyala.

📍 Òdena (Anoia)
📅 6 d'octubre

Fira del vimblanc - Vinebre

La fira del Vimblanc de Vinebre, el vi dolç tradicional del municipi, reivindica aquest vi dolç, que elaboren els escolars, les persones grans i tres cellers del poble. La Fira és de les poques ocasions per tastar un vi dolç genuí: el vimblanc.

📍 Vinebre (Ribera d'Ebre)
📅 5 d'octubre

Barcelona Black Week

A partir de dilluns vinent Barcelona bullirà d'activitat gastronòmica amb els centenars d'ofertes que més de 300 restaurants oferiran a la ciutat. Estigues atent perquè ben aviat t'explicarem totes les novetats que podràs gaudir durant la Barcelona Black Week, del 7 al 13 d'octubre.

📍 Barcelona (Barcelonès)
📅 Del 7 al 13 d'octubre

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!