Fa pocs dies, la reconeguda escola Cordon Bleu de París va ser l'escenari de la gran final dels Trofeus del Gelat, organitzats per la prestigiosa Compagnie des Desserts, especialistes en l'elaboració i distribució de gelats i postres artesanals per al sector Horeca. Després de mesos de recerca de les millors creacions gelades del continent, el concurs va culminar en una jornada carregada de creativitat, tècnica i passió pel gelat.

El deixeble de Jordi Roca que meravella el món

Entre els finalistes, va destacar el talent de Carlos Rojas Rueda (33 anys), xef, gelater i pastisser natural de Girona, que va presentar dues innovadores proposades: en la categoria Copa Gelada, la seva creació va ser un Irish Afternoon Tea 2.0, i en la categoria Postre Emplatat, el Don Juan Rueda. La seva participació no només va captar l'atenció del jurat per la seva originalitat, sinó també pel domini tècnic demostrat en cada detall de les seves postres.

El gelater Carlos Rojas / Foto: Instagram
El gelater Carlos Rojas / Foto: Instagram

Rojas, format a l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, com el mestre Jordi Roca, va continuar la seva especialització a l'Espaisucre, una escola referent al món de les postres de restaurant, mentre treballava en una pastisseria. La seva trajectòria professional inclou experiències a destacats establiments de Barcelona com a Marea Alta, Via Veneto i Estimar. A més, ha estat gerent de Gelats Pyreneum a Bellver de Cerdanya, on Stéphane Orsani li va transmetre la seva passió pels gelats artesans. Posteriorment, Carlos va assumir el càrrec de Xef Gelato Maker en Trompa&Co i va col·laborar amb el restaurant gastronòmic del Mont Bar.

“Em sembla molt important que hi hagi concursos com aquest que permetin realçar la figura del gelat en la gastronomia. Cal posar en relleu aquest producte, que és molt complex de fer i que pot aportar molt a la cuina en totes les seves facetes. Vaig estar investigant edicions anteriors d'aquest certamen i vaig veure que hi havia concursants de nivell i un jurat molt top, amb grans professionals de molts sectors (millors xarcuters, millors cocteleres), més enllà de la gelateria, que podien aportar la seva visió i obrir portes a altres possibilitats. Estic molt content del resultat, perquè he après molt en el procés, i espero tornar a presentar-me l'any que ve,” va declarar Carlos Rojas.


Tres hores per emmudir tot el jurat

Sota el tema El gelat en totes les seves formes”, els finalistes van tenir tres hores per elaborar dues propostes: una copa gelada per a sis persones i unes postres emplatades per a sis persones, utilitzant els gelats proporcionats per La Compagnie des Desserts. El jurat, presidit per Philippe Urraca i Stéphanie Le Quellec, i compost per referents del sector com Bruno Aim (Mestre Artesà Gelater i president de la Confederació de Gelaters), Xavier Berger i Nicolas Bernabé (Millor Artesà Xocolater de França i Millor Artesà Pastisser de França, respectivament), van valorar especialment la capacitat d'innovació, la tècnica i l'harmonia de sabors.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!