La setena edició de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts ha premiat aquest dissabte a la nit les 50 millors pastisseries de Catalunya, amb el lliurament de les distincions Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts. La pastisseria Hofmann (Barcelona) ha guanyat el Premi a la Més innovadora, la Ferrer (Olot) a la de més valor històric i La Xicra (Terrassa) ha estat guardonada com a elaborador del producte més singular.

Les 7 millors pastisseries del país

Els Guardons Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts també han distingit amb la Fava d’Or les millors pastisseries de cadascun dels set àmbits territorials del país. Els guanyadors han estat: Hofmann, de Barcelona (Barcelona i comarques); L’Obrador, del Vendrell (Penedès); El Cigne, de Manresa (Catalunya Central); Tornés, de Girona (Comarques de Girona); Cal Jan, de Torredembarra (Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre); Tugues, de Lleida (Ponent) i Gil, de Llívia (Pirineus). Totes, llevat la de la Catalunya Central, han repetit el premi, ja que l’any passat també van ser mereixedores de la Fava de Cacau dels respectius àmbits territorials.

Les 50 millors pastisseries de Catalunya

(Totes 50 pastisseries reben la mateixa distinció i valoració, sense priorització d’ordre ni classificació. La classificació respon a un ordre alfabètic dins les diferents àrees geogràfiques)

  1. Morreig (Barcelona)

  2. Pastisseria Baixas (Barcelona)

  3. Pastisseria Bubó (Barcelona)

  4. Pastisseria Carrió (Barcelona)

  5. Pastisseria Escribà (Barcelona)

  6. Pastisseria Faixat (Barcelona)

  7. Pastisseria Hofmann (Barcelona)

  8. Pastisseria L’Atelier (Barcelona)

  9. Pastisseria Madeleine by Ferrieres (Barcelona)

  10. Pastisseria Sant Croi (Barcelona)

  11. Pastisseria Santantoni (Barcelona)

  12. Pastisseria Takashi Ochiai (Barcelona)

  13. La Xicra Pastisseria (Terrassa)

  14. Pastisseria Grau (Martorell)

  15. Pastisseria Maurici Cot (Llinars del Vallès)

  16. Pastisseria Sant Llehí (Sant Antoni de Vilamajó)

  17. Pastisseria Rodellas (Sant Celoni)

  18. Pastisseria Uñó (Mataró)

  19. Pessic Pastisseria (La Garriga)

  20. El Bruguer (Vic)

  21. El xocolater de Taradell (Taradell)

  22. Pastisseria Àger (Moià)

  23. Pastisseria El Carme (Vic)

  24. Pastisseria El cigne (Manresa)

  25. Pastisseria Pessics (Artés)

  26. Fleca Parés (Vilafranca)

  27. Pastisseria L’obrador (El Vendrell)

  28. Pastisseria Rossana (Calafell)

  29. Pastisseria Targarona (Igualada)

  30. Confiteria Padreny (Reus)

  31. Pastisseria Bahía (L’Ampolla)

  32. Pastisseria Cal Jan (Torredembarra)

  33. Pastisseria La Font (Cambrils)

  34. Pastisseria Larrosa (Flix)

  35. Pastisseria Xocosave (Riudoms)

  36. Peralta Pastissers (Tortosa)

  37. FA Pastisseria (Lleida)

  38. Pastisseria Carme (Lleida)

  39. Pastisseria Tugues (Lleida)

  40. Pastisseria Vilà (Tàrrega)

  41. Sucrerie Pastisseria Alpicat (Alpicat)

  42. Casa Cacao (Girona)

  43. Gou Pastisseria (Palafrugell)

  44. LaSal Pastisseria (Banyoles)

  45. Pastisseria Praliné Girona (Girona)

  46. Pastisseria Tornés (Girona)

  47. Pastisseria Ferrer Xocolata (Olot)

  48. Pastisseria La menuda (Banyoles)

  49. Pastisseria Maison Marcel (Sant Feliu de Guíxols)

  50. Pastisseria Gil (Llívia)

La millor escola de pastisseria de Catalunya

La Mostra Internacional de Pastisseria del 2024 ha acollit la segona edició del Concurs d’escoles de pastisseria de Catalunya, que ha guanyat la Joviat, de Manresa. La segona escola classificada va ser l’institut Dertosa (Tortosa), seguit de l’institut Martí Dot (Sant Feliu de Llobregat) i l’INS Escola d’Hoteleria i Turisme (Barcelona).

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!