Les albergínies farcides són un plat versàtil, saludable i econòmic que pot adaptar-se a una varietat de gustos i dietes. Aquesta hortalissa, amb el seu sabor suau i textura carnosa, és perfecta per ser omplerta amb una àmplia gamma d'ingredients. Aquí et presentem algunes de les millors receptes d'albergínies farcides que, a més de ser delicioses, són fàcils de preparar i lleugeres per a la butxaca.

Albergínies farcides

1. Albergínies farcides de carn picada

Una de les receptes més clàssiques i populars és la d'albergínies farcides de carn picada. Per preparar-les, comença partint les albergínies per la meitat al llarg i buida la seva polpa amb compte. Després, sofregeix la carn picada amb ceba, all i la polpa de les albergínies picada. Afegeix tomàquet triturat, espècies al gust (com a comí, pebre vermell i orenga) i cuina fins que la barreja estigui ben feta. Omple les meitats d'albergínia amb la barreja, cobreix-les amb formatge ratllat i enforna 180°C durant 20-25 minuts, fins que el formatge sigui daurat. Aquest plat és un èxit assegurat i molt econòmic.

Albergínies farcides de carn picada / Foto: Unsplash

2. Albergínies farcides de quinoa i verdures

Per a una opció vegetariana i nutritiva, les albergínies farcides de quinoa i verdures són ideals. Prepara la quinoa segons les instruccions del paquet i reserva. Buida les albergínies i sofregeix la polpa amb pebrots, carbassó, ceba i all picats. Barreja les verdures amb la quinoa cuita i assaona amb sal, pebre, i herbes com a alfàbrega o farigola. Omple les albergínies amb aquesta barreja i enforna durant 25-30 minuts. El resultat és un plat ple de sabor, color i nutrients, perfecte per a un àpat lleuger però satisfactori.

3. Albergínies farcides de tonyina

Una altra opció econòmica i fàcil de preparar són les albergínies farcides de tonyina. Comença preparant una barreja amb la polpa de l'albergínia, ceba picada, all i pebrots, tot sofregit en una mica d'oli d'oliva. Afegeix una llauna de tonyina escorreguda, tomàquet fregit i una mica de julivert. Omple les albergínies amb aquesta barreja, cobreix-les amb una mica de pa ratllat i formatge, i enforna 180°C durant 20 minuts. Aquest plat és perfecte per aprofitar llaunes de tonyina i vegetals que tinguis a casa.

Les albergínies farcides de formatge i pernil són una excel·lent elecció

 

4. Albergínies farcides de formatge i pernil

Si busques una recepta ràpida i saborosa, les albergínies farcides de formatge i pernil són una excel·lent elecció. Només necessites buidar les albergínies, barrejar la seva polpa amb pernil cuit i formatge ratllat, i omplir les meitats. Empolvora amb més formatge i enforna fins que estiguin daurades i bombollejants. Aquesta versió és ideal per a un sopar ràpid entre setmana.

5. Albergínies farcides d'arròs i xampinyons

Per als amants de l'arròs, aquesta recepta és una opció completa i deliciosa. Cuina arròs blanc o integral i reserva. En una paella, salteja xampinyons amb all, ceba i la polpa de les albergínies picada. Barreja amb l'arròs, afegeix una mica de tomàquet fregit i omple les albergínies. Enforna durant 25 minuts i gaudeix d'un plat reconfortant i econòmic.

Albergínies farcides d'arròs i xampinyons / Foto: Unsplash

Aquestes receptes demostren que les albergínies farcides són una opció culinària deliciosa i accessible. Amb ingredients simples i econòmics, pots preparar menjars que no només són saborosos, sinó també nutritius i plens de creativitat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!