Sovint es diu que l'esmorzar és l'àpat més important del dia, però segons el Ministeri de Salut, el dinar i el sopar són els moments en què hauríem de consumir més calories; un 20 % a l'esmorzar, un 30 % al dinar i entre un 25 % i un 30 % al sopar. No obstant això, el de la nit de vegades convé que sigui un àpat lleuger per poder descansar bé i tenir una correcta digestió. És per això que avui et portem 5 receptes senzilles i delicioses amb les quals gaudir d'un sopar exquisit.

Amanida caprese

Les amanides són ideals per al sopar. Són un llenç en blanc que pots omplir amb tots els aliments que vulguis i que sovint permeten combinacions lleugeres, saludables i que atipen. La caprese és una opció clàssica italiana que pots preparar en un tres i no res i que, a més de fer-te gaudir dels millors sabors del Mediterrani, et permetrà anar a dormir amb l'estómac tranquil. Tomata, mozzarella i alfàbrega, tres ingredients amb els tres colors de la bandera italiana són tot el que necessites.

🥗 Recepta d'amanida caprese
 

Falàfel

Si t'agrada la cuina del Pròxim Orient, el falàfel és la teva opció. Un acompanyament perfecte per a tota mena de plats que pots fer de manera senzilla i que fins i tot pots gaudir amb la salsa que més t'agradi. És un comodí saludable, similars a les patates fregides d'Occident, però amb l'avantatge de ser més versàtil i lleuger.

🥙 Recepta de falàfel
 

Wok de fideus amb gambes i verdures

Una alternativa oriental que no deixa de ser un saltat normal i corrent, però fet amb un wok. A més de lleuger, el wok de fideus amb gambes i verdures és una recepta molt senzilla a la qual pots posar altres ingredients que t'agradin. És una recepta oberta a canvis que s'adapta als teus gustos i a les teves necessitats i que pots fer més o menys lleugera segons et convingui.

🍜 Recepta de wok de fideus amb gambes i verdures
 

Bròquil amb patata

Aquesta recepta, a més de bròquil i patata, inclou allada, una opció més potent i menys lleugera que pots posar opcionalment. Si vols més sabor, fes-la, però si prefereixes optar per la lleugeresa, te la pots estalviar. La verdura sola és bona, però si l'amaneixes i la condimentes correctament, és exquisida.

🥦 Recepta de bròquil amb patata i allada
 

Crema de carabassa

Si bé és cert que és un producte molt estacional, la carabassa és una opció molt bona per un sopar lleuger. La recepta de crema de carabassa, de fet, és famosa perquè és la que preparen els avis centenaris d'Okinawa, al Japó. La seva és una carabassa especial, però per preparar qualsevol crema de verdures a casa nostra n'hi ha prou que sigui producte local i de qualitat.

🎃 Crema de carabassa
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!