La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer la mongeta tendra amb patates perquè quedi exquisida.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

 

 

Com fer la millor mongeta tendra amb patates

Per fer unes simples mongetes tendres amb patata bullida has de tenir en compte els següents consells. En primer lloc, pel que fa a les mongetes, han de ser collides tendres i no estar ni massa fetes ni massa velles. Per saber si són tendres, t'has de fixar que tinguin aquestes característiques:

  • Han de ser flexibles: ni seques ni dures.
  • Han de ser de color verd, no groc.
  • La pell ha de tenir vellut, com si tingués un petit borrissol de pèl sobre cada mongeta tendra. No han de ser rugoses, sinó sedoses.
  • Han de tenir les llavors molt petites, no desenvolupades.

Una manera deliciosa de gaudir d'un plat exquisit que de petit segur que t'havien fet avorrir

Talla'ls el peduncle, però no cal que tallis la punta per sota. Si són molt tendres, no caldrà que en treguis el fil lateral. Talla-les al biaix a trossos regulars. Per a les patates, millor que sigui patata vella. Pela-les i talla-les a bocins regulars. No les esqueixis perquè aleshores perdrien la textura, el midó i el sabor. Les patates esqueixades ajuden a espesseir les salses, però en el nostre cas no ho volem. També les pots coure al vapor, però a mi m'agrada més bullir-les.

Fes servir una olla alta i omple-la amb aigua suficient per cobrir-les. Quan trenqui el bull posa-hi sal i cou les patates uns 10 minuts. Després afegeix-hi les mongetes tendres i bull 5 minuts. Cola-ho tot i serveix-ho amb un bon raig d'oli o maionesa. Aquest plat es pot menjar directament així, però segur que també t'agrada amb la patata ben xafada. Una manera deliciosa de gaudir d'un plat exquisit que de petit segur que t'havien fet avorrir. La mongeta tendra amb patata és la verdura per excel·lència dels més menuts i realment és un plat d'allò més bo. A més, pots acompanyar la recepta amb una llesca de pa per acabar-ho d'arrodonir.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!