L'esmorzar de forquilla és un dels elements del patrimoni gastronòmic català més estimats del país. Esmorzar cap i pota, mandonguilles amb sípia, peus de porc o blanc i negre, acompanyat amb un bon porró de vi i unes postres de músic és una tradició molt arrelada arreu de Catalunya i la resta de territoris dels Països Catalans. El problema és que de vegades no sabem on anar per gaudir d'un bon esmorzar. Per solucionar-ho, el periodista Albert Molins, més conegut a les xarxes com @Esmorzarsdefor1 i Esmorzarsdeforquilla.net, ha creat, amb la col·laboració de l'empresa gironina Brothapps, una aplicació mòbil que serveix per buscar els millors llocs per fer un esmorzar de forquilla.

EsmorzApp

L'EsmorzApp és el cercador de moda per trobar llocs on gaudir d'un bon esmorzar de forquilla. Amb menys d'una setmana de vida, l'app s'ha enfilat al capdamunt de les llistes d'aplicacions més descarregades. Un èxit aclaparador que denota l'estima que els catalans tenen per aquest àpat, però també la utilitat que l'aplicació ha demostrat tenir pels usuaris. A més de poder consultar on són els restaurants que ja formaven part del mapa original d'Esmorzarsdeforquilla.net, la nova aplicació permet als usuaris, entre altres funcionalitats, donar la seva opinió sobre els locals, pujar fotos, fer llistes dels locals preferits o puntuar els establiments amb uns criteris definits. En data de publicació d'aquest article, l'aplicació ocupa el segon lloc al rànquing de les més descarregades, només per darrere de l'aplicació de McDonald's i per davant de la de Burger King.

Substitució del mapa

El creador de l'aplicació, el periodista Albert Molins, ha explicat que l'aplicació mòbil acabarà absorbint tota la informació que actualment es pot trobar al mapa d'Esmorzarsdeforquilla.net. Això implica que ja no es podran posar més locals al mapa i que tot s'haurà de fer a través de l'app. Molins argumenta que l'aplicació és una eina més fàcil i accessible per als usuaris. La migració del mapa a l'app és un detall simple, però que pot suposar un canvi important. El de Molins no és l'únic mapa que hi ha a Catalunya amb restaurants d'esmorzar de forquilla. El col·laborador de la Gourmeteria i expert en esmorzars de forquilla, Jonathan Nuevo, més conegut com a Esmorzarsdeforquilla.cat, també té un mapa exhaustiu de tots els locals que ell mateix ha provat. Molins, però, obre camí ara cap a un nou model gastronòmic més fàcil i intuïtiu amb una app gratuïta, sense publicitat i que no recull dades dels usuaris.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!