Una cervesa ben freda o un refresc ben fresc, són un dels millors remeis per calmar la calor sufocant quan arriba l'estiu. A Espanya, per les altes temperatures, acostumem a prendre les begudes bastant fredes, per la qual cosa els consells per refredar sempre són ben rebuts. Especialment per a aquelles situacions en les que per algun motiu necessitem accelerar aquest procés. A continuació us comentem tres trucs per refredar la vostra beguda de forma ràpida.

1. Mètode de l'aigua amb gel i sal

Tradicionalment se submergien en gel les ampolles per refredar-les, esperant prou temps i veient com es fonia el gel abans de convertir-les en fredes. Però existeixen altres mètodes i remeis casolans molt senzills per refredar ràpidament les teves begudes. El mètode més efectiu consisteix a submergir-les en aigua amb gel i sal. La funció de la sal és baixar la temperatura de l'aigua on es barregen el gel i l'aigua, fent que es fongui el gel i baixi la temperatura de l'aigua, la qual cosa serà transmès a la beguda. En menys de 15 minuts tindrem ben fred el líquid de les ampolles.

Llauna nevera
Llauna nevera / Font: Unsplash

Si la idea és refredar cerveses que s'han de prendre ben gelades, no és bo refredar-les llançant-li glaçons als vasos, ja que quedarà aigualit i sense sabor el seu contingut. Has de posar al congelador el barril amb aigua, sal i gel i així s'accelerarà el procés. D'aquesta forma es redueix a menys minuts el temps de refredament de l'aigua que es transmetrà a l'ampolla.

Reacció química que ho explica tot

La barreja d'aigua amb sal dona lloc a una reacció endotèrmica, on una de les dues absorbeix energia. La sal necessita calor per poder dissoldre's, i el prendrà de l'ampolla o de la llauna a refredar. D'aquesta forma el fred del gel passarà ràpidament al recipient.

La barreja d'aigua amb sal dona lloc a una reacció endotèrmica

Nevera
Nevera / Font: Unsplash

2. Mètode del tovalló de paper

Embolicar les ampolles a refredar al congelador en tovallons de paper prèviament molls en aigua freda i s'acceleraran els temps de refredament. En 15 minuts haurà baixat la temperatura de 20 a 15 graus.

3. Mètode de l'esprai

Consisteix a ruixar les ampolles amb l'esprai d'aire comprimit d'envasos que prèviament han sigut posats de cap per avall perquè surti no el contingut sinó el gas que sol estar a temperatura sota zero. El raig dirigit sobre les ampolles les refreda ràpidament, encara congelant-les en minuts.

L'important és que recordis els elements necessaris per beure sempre una beguda gelada i no patir la calor quan et quedis sense begudes fredes enmig d'una jornada d'estiu sufocant.

Recorda a més que a l'estiu és més important que mai mantenir uns correctes nivells d'hidratació per evitar contratemps.