Els complements alimentaris són un dels productes que més ha augmentat la seva venda en els últims anys. En aquest apartat triomfen tots els relacionats amb la pèrdua de pes i creixen a un ritme més gran aquells que pertanyen al grup de tranquil·litzants o els que ajuden a agafar el son. Per la seva part, n'hi ha altres que són més estables i les seves vendes no es veuen alterades ni per la temporada ni per les modes. En aquest grup entren els complexos vitamínics, així com els minerals, entre els quals triomfa el magnesi. De fet, aquest mineral apareix en moltes preparacions juntament amb altres elements, encara que la seva funció no està tan clara com els seus companys, com per exemple el ferro, el calci o la vitamina C, dels quals tots sabem dir per a què serveixen.

Els dos aliments amb més magnesi

Malgrat ser menys valorat, el magnesi és molt necessari per al nostre organisme, ja que treballa en multitud de funcions del nostre organisme. Així ens ho recorda la nutricionista Júlia Farré en un dels seus últims vídeos a les xarxes socials. Comencem pel seu costat més conegut, el que té a veure amb la bona salut dels nostres músculs. "Ajuda a evitar les rampes musculars", recorda la Júlia i és que el magnesi intervé en la contracció muscular. Si penses que això és només per a esportistes, has de saber que totes aquelles vegades que t'has despertat perquè t'ha pujat el bessó, el teu cos t'estava dient que et faltava magnesi.

La importància del magnesi per al nostre cos / Foto: Freepik

El mateix regula les contraccions musculars que ajuda a la salut òssia. Sí, el magnesi està en tot. I així ens recorda l'experta, qui posa en relleu la importància de reforçar la seva alimentació amb magnesi en cas d'antecedents familiars d'osteoporosi o aquells que necessiten suplements vitamina D, ja que ajuda la seva correcta absorció. "Cada vegada es relaciona més el magnesi amb funcions cognitives", destaca la nutricionista. I és que cada vegada hi ha més evidències en la relació entre la falta de magnesi i problemes de son i fins i tot de depressió. Així doncs, tal com comenta Farré: "El magnesi també és un mineral essencial per al funcionament correcte del nostre cervell".

Cada vegada hi ha més evidències en la relació entre la falta de magnesi i problemes de son i fins i tot de depressió

Com aconsegueixo magnesi

Després de veure com d'important és aquest mineral per al nostre organisme, la pregunta és: d'on el trec? I la resposta és fàcil. De l'alimentació. Amb una dieta equilibrada és fàcil aconseguir la quantitat mínima recomanada. En parlar d'homes adults sans, la quantitat se situa en 400 a 420 mg/dia, mentre que, en el cas de les dones, la quantitat recomanada oscil·la entre els 310 i 320 mg/dia.

La falta d'energia relacionada amb la falta de magnesi / Foto: Freepik

La llet, els alvocats i els llegums són productes rics en magnesi, però la nutricionista ens recorda quins són els dos productes amb més concentració d'aquest mineral: les ametlles i els cacauets. En cada 100 grams d'ametlles trobem 268 mg de magnesi, mentre que l'aportació dels cacauets és de 168 mg de magnesi.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!