Una amanida pot ser un plat complet i molt nutritiu sempre que utilitzem els ingredients adequats, ja que si no pot acabar sent un plat avorrit si sempre utilitzem el mateix. Per això et donarem uns formidables consells perquè les teves amanides siguin delicioses, sanes i variades.
Les amanides és un tipus de plat pel qual apostem i que sempre tindrem present en la nostra dieta
Les amanides és un tipus de plat pel qual apostem i que sempre tindrem present en la nostra dieta. La seva gran versatilitat i adaptació als productes de temporada és un dels seus punts forts.
La base:
Tota amanida comença amb una base de brots verds que serà l'ingredient majoritari. En general pot ser algun tipus d'enciam, ruca, o espinac, entre d'altres. Els verds aportaran la dosi de fibra necessària que hem de tenir a qualsevol àpat.

Els multifacètics:
Les vitamines dels tomàquets, el potassi i el ferro de la ceba, i el fòsfor de la pastanaga reuneix un conjunt de propietats claus per a la salut. Les infinitats que ofereixen aquests ingredients són el que acabaran de definir el sabor del plat, a més textura.
Amor per l'agredolç:
Fruites com la poma o la pera, combinen excel·lentment amb les verdures, trobant aquest gust agredolç tan buscat per molts. Els agents antioxidants d'aquestes, juntament amb una increïble porció de vitamines variades, enriqueixen encara més la nostra nutrició.
La consistència:
Un ingredient que tampoc no ha de faltar, que agrega consistència i sacietat, és la proteïna. Aquesta la podem adquirir dels llegums, la quinoa i també el tofu en glaçons, els que a més d'aportar vitamines A i D que ens ajuden a absorbir el calci per mantenir ossos i dents sanes.

La crocància:
A més de ser una impressionant font de minerals variats i proteïna, els fruits secs aporta greixos naturals saludables que cap altre ingredient no ens va aportar fins ara. També les panses de raïm o coco ratllat, també presents, en molts mix de fruits secs, els aportaran una textura diferent dels nostres àpats.
Hidrats de carboni:
Hi ha moltes maneres d'afegir hidrats de carboni a les amanides, l'ús de verdures és la primera. Aliments com el blat de moro, pèsols, remolatxa o pastanaga donen una mica més d'alegria a les amanides i pugen el percentatge d'hidrats, tan importants per recarregar les energies de l'esportista. Els llegums són també un altre recurs per augmentar els hidrats de carboni: mongetes o cigrons poden barrejar-se sense problemes a les nostres amanides donant un toc diferent de sabor. Al principi pot resultar una mica estrany veure una amanida amb mongetes, però us asseguro que val la pena provar-ho.
I com no, la pasta és l'aliment estrella. Ingredients com l'arròs, tota mena de pasta o patata cuita sí que elevaran el percentatge d'hidrats de carboni de les nostres amanides.