Sovint es recomana menjar la fruita amb pell per aprofitar la seva aportació en fibra i vitamines, però en el cas dels cítrics és més per aprofitar la seva aroma i sabor. De tota manera, en aquest aspecte hem de saber que com més natural i menys processos hagi passat la fruita que consumim, millor.
La pell de llima i de llimona s'utilitza molt en tota mena de plats
La pell de llima i de llimona s'utilitza molt en tota mena de plats, però no tant la de taronja, així que per als qui tingueu aquesta preferència o vulgueu posar aquest cítric a prova, us deixem dues receptes amb pell de taronja que són una autèntica delícia.
Closques de taronja ensucrades
Ingredients de la recepta:
- 5 Closques de taronges (ecològiques si és possible)
- 2 tasses de sucre
- 1 tassa d'aigua
Preparació:
- Comencem rentant acuradament la pell (el recomanable és utilitzar un raspall).
- Rebutjar la pell de color blanc al seu interior i tallar-les a tires similars a grills de taronja.
- Bullir les closques en aigua durant uns cinc minuts i deixar refredar, repetint fins que tinguin una consistència tova.
- Preparar un almívar barrejant les tasses de sucre amb la d'aigua.
- Bullir les closques novament i abocar sobre elles l'almívar, el contrast de temperatura del qual farà que el sucre solidifiqui i formi petites boletes.
- Escórrer-les i deixar refredar.
Esperem que us agradi la recepta i recordar, abusar dels aliments ensucrats no és convenient, però de tant en tant està bé que us doneu un caprici.
Pell de taronja mullada en xocolata
Ingredients de la recepta :
- 3 taronges
- 1 ½ tassa de sucre
- 85 g de xocolata fosa
Preparació:
- En primer lloc, amb ajuda d'un pelador de cítrics, li traiem la pell a les taronges sense arribar a la polpa. Tallem a juliana els trossos de pell.
- Seguit, blanquegem la pell per treure-li l'amargor. Per a això, la posem tota junta en una cassola amb aigua bullint. Quan la pell del cítric torni a bullir, sabrem que ja està blanquejada.
- Després, confitem la pell en una cassola amb la tassa i mitja d'aigua neta i el sucre. Cuinem a foc mitjà, perquè es cogui a poc a poc.
- Llavors, deixem que la pell i l'almívar es refredin del tot. Deixem que la pell de taronja s'eixugui durant 1 hora.
- Mullem la pell confitada només fins a la meitat amb la xocolata fosa. Deixem que s'eixugui i la xocolata se solidifiqui.
- Ja només queda servir i gaudir.
Com veiem, dues receptes dolces que són realment delicioses. Com és evident, no es pot abusar mai del dolç, però si vols donar-li de tant en tant un segon ús a la pell de les teves taronges, aquestes dues idees et funcionaran per a petits i majors.