Nou tancament a la província de Barcelona. El Xiringuito Miramar, una de les guinguetes restaurant més mítiques de Vilanova i la Geltrú, abaixa la persiana després de 40 anys d'història a la platja de Sant Gervasi. Malgrat que el tancament es produeix en una data similar a la del Bar Boia de Cadaqués, el motiu és força diferent.
Un tancament amb dubtes
El Xiringuito Miramar era un local familiar regentat per la família de Xavier Sánchez, persona de referència a l'establiment i que va morir recentment. La mort de Sánchez va ser un cop molt dur per a la família i l'entorn del Miramar, que va tancar durant uns dies per passar el dol. Van tornar a obrir al cap d'una setmana, però en una publicació recent al seu compte d'Instagram, el Miramar ha anunciat que abaixa la persiana, pel que sembla, definitivament.
Amb el tancament, però, queda la incògnita de si algú prendrà el relleu d'un restaurant mític
"Avui hem tancat una llarga etapa al Xiringuito Miramar. Feina ben feta, constància i entusiasme en el dia a dia. Aquest ha sigut el nostre lema al llarg de tots aquests anys, amb el nostre estimat Xavier al capdavant. Un dia ple d'emocions, de retrobaments, de records. Gràcies a tothom, amics i clients" anuncien a la publicació l'equip del Miramar. Amb el tancament, però, queda la incògnita de si algú prendrà el relleu d'un restaurant mític o de si el local quedarà buit durant més temps. De moment el telèfon del restaurant està fora de servei i el gremi de restauració de la ciutat no té més informació sobre el futur del local.
Un local amb història
El Xiringuito Miramar va obrir portes als anys 80 com una guingueta més de la platja de Vilanova i la Geltrú. Un local que durant aquests anys les ha vist de tots colors i que fins i tot va patir un incendi als anys 90. Amb el pas del temps, s'ha anat renovant i ha repensat la seva oferta gastronòmica en diverses ocasions fins a convertir-se, més que en una guingueta, en un restaurant més sofisticat. No era cap local de luxe, però tampoc s'hi veia tanta gent amb banyador. Va virar de guingueta a restaurant, però sense perdre mai l'essència —que duu al mateix nom— de local de platja. La seva especialitat, com no podia ser d'una altra manera en un local de cuinar marítima, eren els arrossos, els plats de peix i marisc o la xatonada, un clàssic de la costa del Garraf.
Ara, amb la mort de Xavier Sánchez i el tancament del restaurant, el Xiringuito acaba una etapa amb la incògnita de si mai algú li agafarà el relleu. Sigui quin sigui el futur del local, Vilanova perd un referent gastronòmic a peu de platja, però mantindrà a la memòria 40 anys de bona cuina, bon ambient i la gran feina d'una família que ha viscut de tot.