Barcelona és una ciutat que destaca pel nivell dels restaurants que té, i Catalunya és una potència mundial gastronòmicament; però a la cuina no només hi ha plats salats, sinó que la cuina dolça també juga un paper important. I a més dels restaurants, els guardians del dolç a casa nostra són les pastisseries i obradors artesanals. Aquestes setmanes estem d'enhorabona perquè a Barcelona han obert dos nous locals de primer nivell que ofereixen alguns dels millors dolços de la ciutat.

Una pastisseria familiar

Els germans Anna i Oriol Carrió han obert el seu segon local davant de l'Hospital Clínic de Barcelona. Una nova ubicació que se suma a l'obrador de Bailén i en la qual es podran trobar els principals hits de Carrió. Una pastisseria capitanejada per dos germans que recullen el llegat que el seu avi, forner de professió i de passió, va insuflar a l'ADN de la família. Formen part de la tercera generació d'una família que endolceix la vida d'una clientela fidel al barri, i ara també en una nova ubicació, per fer gaudir Barcelona dels seus millors dolços i creacions. 40 anys més tard, els Carrió uneixen amb mestria la pastisseria arrelada a la tradició local amb la pastisseria francesa i la italiana, amb una proposta eclèctica de renovació amb base en l'estacionalitat i la matèria primera. L'esforç i el compromís dels germans els ha reportat reconeixement en forma de diferents premis: han guanyat el premi a millor coca de Sant Joan de crema l'any 2019; millor tortell de reis clàssic del 2021; millor panellet de pinyons el 2022 i el 2024. A més, enguany també han revalidat el segell de la Fava de Cacau per ser considerada una de les 50 millors pastisseries de Catalunya.

Pel que fa als pastissos, a la botiga n'hi haurà de fixes i de rotatoris, amb un total de fins a 10 referències

Oriol i Anna Carrió
Oriol i Anna Carrió / Foto: Jordi Domènech

Els millors pastissos de la ciutat

Per la seva banda, Jon Cake ha obert el seu tercer establiment a Barcelona. Sense oblidar la seva àmplia oferta de pastissos de formatge, Jon Cake incorpora una cuidada selecció de brioixeria clàssica revisada i una aposta per les begudes diferenciades com la kombutxa, els refrescos sense gas o el cafè d'especialitat. Pel que fa als pastissos, a la botiga n'hi haurà de fixes i de rotatoris, amb un total de fins a 10 referències. Jon García ha treballat estretament amb Nacho Ramiro, guanyador del millor croissant artesà de mantega de l'Estat l'any 2021, per crear una selecció de brioixeria clàssica a través de la qual evolucionar i jugar, tot buscant mantenir viu el vincle de la marca amb l'univers del formatge.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!