La Guia Michelin és la guia gastronòmica més prestigiosa del món. Tenir estrelles Michelin és sinònim inequívoc de qualitat, prestigi i alta cuina. Un segell que es divideix en tres categories (1, 2 o 3 estrelles) i que enguany compta amb nous fitxatges. Aquests són els 9 restaurants catalans que entren a la guia amb la seva primera estrella Michelin:
💪🏼 Catalunya brilla amb llum pròpia any rere any: més estrelles Michelin i més restaurants que ningú
⭐ Estrelles Michelin Catalunya 2025: tots els restaurants guardonats | MAPA
9 restaurants catalans nous
Catalunya ha sumat 9 restaurants nous recomanats amb 1 estrella Michelin. Una xifra molt superior a l'any passat, amb només 2 incorporacions, que demostra el gran nivell de l'alta cuina catalana. Els restaurants es reparteixen arreu del territori, a les províncies de Barcelona, Tarragona i Girona. Lleida és l'única província que no obté noves representacions amb 1 estrella a la Guia Michelin, malgrat que sí que obté noves estrelles Michelin Verdes, com en el cas de La Boscana, a Bellvís. Barcelona obté 4 estrelles noves i es converteix, de nou, en la ciutat més premiada de la Gala, empatada amb Madrid. Els nous restaurants amb 1 estrella Michelin són:
- Casa Nova (Sant Martí Sarroca) - (Ctra. de la Bleda, 188)
- Citrus del Tancat (Alcanar) - (C N-340 Km 1059)
- Divinum (Girona) - (Carrer de l'Albereda, 7)
- Esperit Roca (Sant Julià de Ramis) - (C/ Major, Entrada 1)
- Fishology (Barcelona) - (C/ de la Diputació, 73)
- Mae (Barcelona) - (C/ de Sant Elies, 22)
- Prodigi (Barcelona) - (C/ de Girona, 145)
- Teatro Kitchen & Bar (Barcelona) - (Av. del Paral·lel, 164)
- Voramar (Portbou) - (Passeig de la Sardana, 6)
En total són 32 restaurants nous amb 1 estrella Michelin, 1 restaurant més que l'any passat. Una pluja d'estrelles que ha caigut especialment a Catalunya. Gairebé un terç de les noves estrelles Michelin són Catalanes, amb Barcelona com a epicentre gastronòmic del país. 9 establiments que farceixen una llista que s'engrosseix i reafirma Catalunya com un territori de referència en la gastronomia mundial.
Les altres incorporacions
A més de les estrelles catalanes, la Guia Michelin ha atorgat 23 estrelles noves més arreu de l'estat Espanyol. Aquests són tots els restaurants premiats:
- Ama (Tolosa) – País Basc
- ibai by Paulo Airaudo (Sant Sebastià) – País Basc
- Ricardo Temiño (Burgos) – Castella i Lleó
- Simpar (Santiago de Compostel·la) – Galícia
- Ansils (Ancils) – Aragó
- Casa Arcas (Villanova) – Aragó
- Casa Nova (Sant Martí Sarroca) – Catalunya
- Citrus del Tancat (Alcanar) – Catalunya
- Divinum (Girona) – Catalunya
- Esperit Roca (Sant Julià de Ramis) – Catalunya
- Fishology (Barcelona) – Catalunya
- Mae (Barcelona) – Catalunya
- Prodigi (Barcelona) – Catalunya
- Teatro Kitchen Bar (Barcelona) – Catalunya
- Voramar (Portbou) – Catalunya
- La Era de los Nogales (Sardas) – Aragó
- Casas Colgadas Restaurante (Cuenca) – Castella la Manxa
- Chispa Bistró (Madrid) – Comunitat de Madrid
- Epílogo (Tomelloso) – Castella la Manxa
- Gofio (Madrid) – Comunitat de Madrid
- La Casa de Manolo Franco (Valdemorillo) – Comunitat de Madrid
- Pabú (Madrid) – Comunitat de Madrid
- Sen Omakase (Madrid) – Comunitat de Madrid
- VelascoAbellà (Madrid) – Comunitat de Madrid
- Blossom (Màlaga) – Andalusia
- Frases (Múrcia) – Regió de Múrcia
- Mesón Sabor Andaluz (Alcalá del Valle) – Andalusia
- Origen (Carcaixent) – País Valencià
- Donaire (Adeje) – Illes Canàries
- Il Bocconciono (Adeje) – Illes Canàries
- Kamezí (Playa Blanca - Lanzarote) – Illes Canàries
- Muxgo (Las Palmas de Gran Canària) – Illes Canàries