Confessa, quantes vegades has passat per la zona de verdures del Mercadona i has passat davant d'aquest lot de pebrots de colors tan cridaner i desitjable? Segur que les mateixes que has pensat que és una ximpleria i no te l'has emportat. La raó és que més enllà de com és de reeixit aquest paquet de pebrots que n'inclou un de verd, un de groc i un de vermell, també és bastant saludable i equilibrat, nutricionalment parlant. Fins fa poc, pensava que l'única diferència era el sabor, passant de més dolç a menys a mesura que s'obre el semàfor. També varia el preu, sent els vermells més cars, normalment, i la disponibilitat.
Com aprofitar el lot de pebrots tricolors del Mercadona
Júlia Farré, nutricionista catalana que compta amb gairebé 40.000 seguidors a Instagram, ha publicat un vídeo en el qual explica a la perfecció les diferències entre aquest semàfor de pebrots des del punt de vista nutricional. “El pebrot verd és la que té menys quantitat de sucre i el que queda millor per cuinar en guisats i en salses”. Fins aquí tot bé. El que potser no estava tan clar és que el “pebrot groc té més vitamina C que el verd i és ideal per menjar en amanides”. Però si parlem de vitamina C (aquesta que reforça el nostre sistema immune i ens ajuda a superar els refredats) el vermell els guanya per golejada. Això és perquè “el pebrot vermell és el que té més propietats”, destaca. A més de la vitamina C “té més betacarotens i es pot menjar tant en plats crus com cuinats” afirma l'experta.

El seu color, depèn del punt de maduració? Tots comencen en verd i acaben en vermell si no es recullen? Aquesta pregunta tan repetida té una resposta clara: “La veritat és que no”. Així de clar respon l'experta, i explica que: “Cada pebrot sol passa per dos colors. Comencen en verd i tornen al color que marca la seva varietat, és a dir, o grocs o vermells”. Però si un de groc es queda més temps en la planta, no es posa vermell, es fa malbé. I què faig amb aquest paquet tan bonic. Aquí van tres idees culinàries per refrescar-te les idees.
Truita de pebrots tricolors
Una versió més acolorida de la clàssica truita de patates. Els ingredients són:
- Un lot de pebrots
- 4 ous
- 1 ceba petita
- Oli d'oliva i sal
Anem, ara, amb l'elaboració. Talla els pebrots i la ceba en tires fines. En una paella amb oli, sofregeix la ceba i els pebrots fins que estiguin tendres. Bat els ous en un bol i afegeix les verdures. Salpebra el gust i vessa la barreja de nou a la paella. Cuina a foc mitjà-baix fins que qualli, d'una banda. Dona la volta amb l'ajuda d'un plat i cuina per l'altre costat.
Pebrots tricolors farcits de quinoa i formatge feta
Una opció saludable i vegetariana amb un toc mediterrani. Els ingredients són:
- 1 lot de pebrots tricolors
- 100 g de quinoa cuita
- 100 g de formatge feta esmicolat
- 1 tomàquet en daus
- 1 cullerada de julivert picat
- Sal i pebre
- Oli d'oliva
Anem, ara, amb l'elaboració. Preescalfa el forn a 180 °C. Curta els pebrots per la meitat i retira les llavors. Barreja la quinoa cuita amb el formatge feta, el tomàquet i el julivert. Salpebra el gust. Omple els pebrots amb la barreja i col·loca'ls en una safata per a forn. Ruixa amb una mica d'oli d'oliva i enforna durant 20 minuts.
Saltat de pebrots tricolors amb pollastre i soja
Un plat ràpid i ple de color, perfecte per acompanyar arròs o fideus. Els ingredients són:
- 1 lot de pebrots tricolors
- 2 pits de pollastre en tires
- 2 cullerades de salsa de soja
- 1 gra d'all
- Oli d'oliva
Anem, ara, amb l'elaboració. Talla els pebrots a tires fines. En una paella gran o wok, escalfa una mica d'oli i salta l'all picat. Afegeix el pollastre i daura'l. Incorpora els pebrots i salteja foc alt durant 5 minuts. Agrega la salsa de soja, remou bé i serveix calent. Si li afegeixes uns anacards, el toc cruixent t'enamorarà. Per quin començaràs?