Hanna Bensemhoun, una destacada nutricionista francesa coneguda pel seu enfocament en l'alimentació saludable i equilibrada, ha compartit la seva versió millorada de la clàssica salsa Cèsar. A la seva missió d'ajudar les persones a gaudir dels seus menjars favorits sense sacrificar la salut, Hanna ha creat una recepta de salsa Cèsar que és no només lleugera, sinó també rica en proteïnes, la qual cosa la converteix en una excel·lent opció per a aquells que busquen cuidar la seva alimentació sense renunciar al sabor.

La salsa cèsar

La salsa Cèsar tradicional, famosa pel seu sabor cremós i potent, sol estar carregada de calories a causa del seu alt contingut de maionesa i oli. Conscient d'això, Hanna va decidir desenvolupar una versió que mantingués l'essència de la recepta original, però amb un perfil nutricional més saludable. El seu objectiu era crear una salsa de què pogués ser gaudida pels qui busquen una dieta més balancejada, sense perdre l'autenticitat del sabor que tant agrada.

daniel costa 8bPrY855BIc unsplash
Les salses sempre estan en el punt de mira / Foto: Unsplash

L'ingredient clau a la recepta d'Hanna és el formatge blanc 0% matèria grassa. Aquest substitut de la maionesa no només redueix dràsticament el contingut calòric de la salsa, sinó que també augmenta el seu valor proteic, fent que cada porció sigui una font important de proteïnes. El formatge blanc també aporta una textura cremosa i suau que, juntament amb el seu sabor, imita perfectament la cremositat de la salsa Cèsar original.

Per aconseguir el sabor característic de la salsa Cèsar, Hanna utilitza una combinació d'ingredients que inclou anxoves, all, mostassa de Dijon i suc de llimona. Les anxoves són un component essencial, ja que aporten aquest sabor umami distintiu que defineix a la salsa Cèsar. A més, són una excel·lent font de proteïnes i àcids grassos omega-3, beneficiosos per a la salut cardiovascular. La mostassa de Dijon i el suc de llimona agreguen un toc d'acidesa i picant que equilibra la cremositat del formatge.

addilyn ragsdill clockworklemon com CEVxttoj6ws unsplash
L'anxova és part important d'aquesta recepta / Foto: Unsplash

Un altre aspecte destacat de la recepta és la reducció en la quantitat de formatge parmesà, la qual cosa permet mantenir el sabor sense afegir excessives calories. La salsa Cèsar lleugera i rica en proteïnes d'Hanna Bensemhoun és perfecta per preparar amanides, acompanyar verdures o fins i tot com a dip per a snacks saludables. Amb aquesta recepta, Hanna demostra que és possible gaudir d'una alimentació saborosa i saludable, adaptant receptes clàssiques perquè s'ajustin millor a un estil de vida equilibrat i conscient.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!