Jordi Asín Bayén, nebot de Juan Bayén, més conegut com a Pinotxo, obrirà portes al setembre al mercat de Sant Antoni. L’obertura del nou Bar Pinotxo ha estat molt desitjada per la parròquia des del seu tancament forçós al mercat de la Boqueria.

Callos del Bar Pinotxo

La ubicació definitiva del nou bar serà a la cantonada dels carrers de Tamarit amb Urgell on començaran les obres de manera immediata abans de l’estiu. “Serà un tornar als orígens”, segons paraules del mateix Jordi Asín, pel que fa al mercat de Sant Antoni amb menys turistes, per sort, i pel que fa a la carta que la mantindran intacta, com ha de ser. Mantindran el nom de Bar Pinotxo “perquè el nom és nostre” mentre no es demostri el contrari, diu el Jordi.

Cigrons amb botifarra negra del Bar Pinotxo

Al llarg dels anys he visitat la Boqueria en infinitat d’ocasions, endrapàvem a l’Universal, el d’abans, quan el portava el Mario, molts dijous ens cuinava la paella davant nostre mentre petàvem la xerrada a la barra, també el Quim de la Boqueria on esmorzàvem els ous de Calaf amb xanguet o el filet de vedella amb foie. Però la setmana l’acabàvem sempre al Bar Pinotxo, on he coincidit a la seva barra amb cuiners com el Ferran i Albert Adriàl’Albert Rauricl’Isidre GironèsJoan Roca o Fermí Puig. Però també amb esportistes, polítics, actors i capellans. Ningú es deslliurava de trepitjar el local. El Jordi, que des de fa anys dirigia el local amb mestria, sempre sabia qui era qui, i amb una picada d’ullet t’avisava que no et moguessis, que aviat tindries el teu lloc, i així era.

Mongetes amb calamarsons

Els temps canvien i aviat podrem gaudir de les famoses mongetes amb calamarsons i dels cigrons amb botifarra negra al nou Bar Pinotxo del mercat de Sant Antoni. Des de La Gourmeteria li desitgem sort i encerts al Jordi i a tota la família, és una bona notícia per a la ciutat de Barcelona recuperar un dels locals més emblemàtics de la ciutat.