Volem parlar de l'oli de coco. Descobreix les seves propietats i beneficis en una dieta sana i com utilitzar-lo a les teves receptes.

L'oli de coco s'ha convertit en un imprescindible entre els amants de l'alimentació i salut natural. Un oli molt interessant que destaca pel seu agradable sabor dolç i tropical i les seves propietats que el converteixen en un gran aliat a la cuina, com a cosmètic o com a remei natural.

L'oli de coco s'ha convertit en un imprescindible entre els amants de l'alimentació i salut natural

Coco
Coco / Font: Unsplash

Beneficis de l'oli de coco:

1. Afavoreix la pèrdua de greix abdominal

Els àcids grassos de l'oli de coco, a l'ésser de cadena mitjana, no queden tan emmagatzemats al cos en forma de greix com sí que succeeix amb els àcids grassos de cadena llarga que tenen un altre tipus d'olis.

2. Millora la salut cardiovascular

El greix abdominal està relacionat amb riscos cardiovasculars. Aquests riscos disminueixen si, en comptes de prendre tanta quantitat d'un altre tipus d'olis menys saludables, consumim una mica d'oli de coco diàriament.

3. Augmenta el metabolisme i produeix sensació de sacietat

Això succeeix perquè el tipus de greixos de l'oli de coco van directament al fetge, afavorint així la crema de greixos.

4. Elimina fongs, bacteris i virus patògens

Gràcies al seu gran contingut en àcid làuric, l'oli de coco té la capacitat d'acabar amb fongs, bacteris i virus patògens del nostre organisme.

5. Millora la funció cerebral

L'oli de coco genera cossos cetònics que passen per la sang, augmentant l'energia cerebral dels pacients amb Alzhéimer i disminuint així els seus símptomes.

Usos a la cuina de l'oli de coco:

Cada vegada s'utilitza més a la cuina, ja que té molts usos:

  • Per fregir o cuinar a la planxa, posa una culleradeta d'oli de coco a la paella.
  • El seu agradable sabor dolç, molt similar al de les ametlles, també el fa perfecte per incorporar receptes de rebosteria.
Coco 2
Coco 2 / Font: Unsplash

Com triar el millor oli de coco?

Elegeix un oli de coco sense refinar i qualificat com BIO, que asseguri que es tracta d'un oli verge premsat en fred. El terme verge vol dir que aquest oli no ha estat processat, ni refinat. A més, en haver estat premsat en fred, es mantenen intactes les seves propietats. Trobarem aquest oli sota la denominació d'oli de coco verge extra.

Si vols preparar un sofregit amb aquest oli, aquí tens la manera de com fer-ho:

  • Temps de preparació: 8 minuts
  • Temps de cuinat: 12 minuts
  • Mida de la porció: 1 plat
  • Nombre de porcions: 1
  • Estil de cuina: Americana

Procés:

  1. Rentar les verdures.
  2. Pelar totes les verdures.
  3. Afegir l'oli a una paella i esperar que estigui calent.
  4. Afegir les verdures i salpebrar. Remoure
  5. Baixar el foc i tapar.
  6. Anar movent freqüentment.
  7. Apartar quan la ceba estigui "escalfada".