L'or morat, també conegut com l'"elixir de la joventut", es refereix a un suc de color porprat intens elaborat amb ingredients rics en antioxidants, vitamines i minerals que ajuden a mantenir la pell jove i radiant. Aquest suc deu el seu color i les seves propietats a una combinació de fruites i vegetals de tons morats i vermells, carregats de nutrients que promouen la salut de la pell, retarden l'envelliment i revitalitzen el cos des de dintre. Aquí t'expliquem com preparar aquesta beguda i per què hauries d'incloure-la en la teva rutina.

Com preparar el suc que manté la pell jove

Els ingredients principals d'aquest suc solen ser la remolatxa, els nabius, el raïm morat i la magrana. Aquestes fruites i vegetals són una excel·lent font d'antioxidants, particularment d'antocianines, un tipus de flavonoide que protegeix les cèl·lules del mal causat pels radicals lliures, un dels principals factors que contribueixen a l'envelliment prematur. A més, contenen vitamina C, que promou la producció de col·lagen, i vitamina A, essencial per mantenir una pell ferma i elàstica. A més de millorar l'aparença de la pell, l'or morat té beneficis desintoxicants, ajuda a millorar la circulació i afavoreix la salut cardiovascular, la qual cosa contribueix a una pell amb millor aspecte i més lluminositat.

Per preparar un vas de suc d'or morat, necessites:

  • 1 remolatxa mitjana, pelada i trossejada
  • 1/2 tassa de nabius frescos o congelats
  • 1/2 tassa de raïm morat
  • 1/2 tassa de magrana, desgranada
  • 1 pastanaga (opcional, per a un toc dolç addicional)
  • Aigua al gust
  • Gel (opcional)
Un dels ingredients principals és la remolatxa / Foto: Unsplash
Un dels ingredients principals és la remolatxa / Foto: Unsplash

Assegura't de rentar bé tots els ingredients, especialment si no són orgànics. Pela i talla la remolatxa a trossos petits per facilitar el procés de liquat. Col·loca tots els ingredients en una liquadora i afegeix una mica d'aigua per facilitar el liquat. Liqua fins a obtenir una barreja homogènia. Si prefereixes una textura més líquida, pots colar el suc per retirar la polpa o simplement afegir més aigua. Si t'agrada prendre el teu suc fred, pots agregar gel al final o servir-lo immediatament sobre gel. També pots decorar-lo amb uns fulls de menta o uns quants grans de raïm per donar-li un toc més estètic.

Beure el suc d'or morat regularment pot ajudar-te a mantenir la pell més jove i lluminosa

Per maximitzar els beneficis d'aquest suc, és millor consumir-lo fresc i preferiblement al matí, ja que així aprofitaràs al màxim el seu contingut en antioxidants i vitamines. En preparar-lo a casa, pots estar segur que és lliure de conservants i sucres afegits, la qual cosa el converteix en una opció encara més saludable.

El color morat també l'hi atorguen els nabius / Foto: Unsplash
El color morat també l'hi atorguen els nabius / Foto: Unsplash

Beure el suc d'or morat regularment pot ajudar-te a mantenir la pell més jove i lluminosa. Tanmateix, no és un remei miraculós; l'ideal és complementar aquesta beguda amb una dieta balancejada, exercici regular i una rutina adequada de cura de la pell.

Incorporant l'or morat al teu estil de vida

Incloure el suc d'or morat en la teva rutina diària no només aportarà a la salut de la teva pell, sinó que també millorarà el teu benestar general. És un elixir revitalitzant, deliciós i refrescant que no només et farà sentir bé, sinó que també afegirà un toc de color i gust dels teus matins. Prova aquesta recepta i experimenta per tu mateix els beneficis de l'or morat!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!