Els albercocs secs o orellanes d'albercoc no solen deixar indiferents ningú. Sols estan boníssims, però també són formidables per preparar plats tant dolços com salats. I, a més, són un aliment molt nutritiu. Per això avui et volem presentar una sèrie de plats en els quals pots incorporar aquest aliment si així ho desitges.
Batut d'albercoc i pastanaga:
Ingredients (per a 6 persones):
- 1 kg d'albercocs
- 4 pastanagues
- 3 plàtans madurs
- 3 orellanes
- 1 got de llet amb calci
- 1 culleradeta essència vainilla
- 4 gels picats
Passos:
- Pelem i desossem els albercocs. I els triturem en una batedora de vas.
- Pelem les pastanagues i els plàtans, els tallem junts amb les orellanes, afegim la llet i l'essència.... I batem fins que tots els ingredients estiguin integrats. Afegim gel perquè es piqui i quedi molt fresquet
- Servir i gaudir
Les orellanes són un aliment molt nutritiu
Filet de gall dindi en salsa d'orellanes
Ingredients (per a 2 persones):
- 1 filet de gall dindi
- 6 albercocs secs (orellanes)
- 1/2 ceba vermella
- 10 tomàquets cherry (opcional)
- Amanida mezclum o qualsevol tipus d'enciam
- 1 cullerada gran nueces
- Pebre negre
- Sal
- Aigua (si la salsa queda massa densa)
- AOVE
Passos:
- Preparem el pit de gall dindi. Salpebrem lleugerament i tallem a tires fines i llargues. Posem una cullerada gran d'oli a una paella i fregim bé les nostres tires de gall dindi. Quan siguin daurades, les traiem de la paella.
- Preparem la salsa. Posem una cullerada gran d'oli a una olla petita. Piquem la ceba en brunoisse.
- Tallem 6 albercocs secs a trossos petits. Fregim tot a foc mitjà. Salpebrem i quan tot estigui tovet, en traiem 1/4 de la barreja i la resta el batem amb la batedora de mà. Si la nostra salsa surt molt densa, podem afegir 2 cullerades grans d'aigua.
- En un plat posem l'enciam, les tires de gall dindi, els tomàquets cherry i els albercocs tallats. A sobre posem la barreja que hem guardat. Podem afegir la nostra salsa a l'amanida o posar-la en un bol per mullar les tires de gall dindi.
Pastissets dolços de carbassa i orellanes
Ingredients (per a 6-8 racions):
- 50 g albercocs secs (orellanes)
- 1/2 tassa aigua bullint
- 250 g carbassa
- 225 farina de blat
- 1 sobre pols per enfornar o llevat en pols
- ½ cdts bicarbonat de sodi
- 1 cda canyella en pols
- 1 mica sal
- 225 g sucre
- 2 ous
- 60 g mantega fosa freda
- 1 cda sucre llustre
Passos:
- Cobrir les orellanes amb aigua bullint en un bol i deixar-los en remull mitja hora. Triturar-los amb la liquadora o processadora juntament amb l'aigua fins a obtenir un puré. Reservar.
- Mentrestant, bullir la carbassa, sense closca, fins que quedi molt tendra (15 minuts aproximadament). Escórrer-la i trepitjar-la fins a obtenir un puré. Deixar-la refredar a temperatura ambient. Reservar.
- A part, en un bol barrejar la farina, la pols d'enfornar, el bicarbonat, la canyella, la sal i el sucre. Fer un buit en el centre, afegint en ell els ous, la mantega fosa el puré de carbassa i el d'albercocs. Batre molt bé aquests ingredients amb batedora elèctrica fins a obtenir una barreja homogènia.
- Abocar la barreja en un motllo quadrat de 23 cm amb mantega i enfarinat prèviament. Enfornar entre 30 i 40 minuts.
- Retirar el pa de pessic del forn, deixar-lo refredar, desemmotllar-lo i tallar-lo a quadrats mitjans per donar lloc als pastissets.
- Servir els pastissets empolvorats amb sucre llustre.