Els albercocs secs o orellanes d'albercoc no solen deixar indiferents ningú. Sols estan boníssims, però també són formidables per preparar plats tant dolços com salats. I, a més, són un aliment molt nutritiu. Per això avui et volem presentar una sèrie de plats en els quals pots incorporar aquest aliment si així ho desitges.

Batut d'albercoc i pastanaga:

Ingredients (per a 6 persones):

  • 1 kg d'albercocs
  • 4 pastanagues
  • 3 plàtans madurs
  • 3 orellanes
  • 1 got de llet amb calci
  • 1 culleradeta essència vainilla
  • 4 gels picats

Passos:

  • Pelem i desossem els albercocs. I els triturem en una batedora de vas.
  • Pelem les pastanagues i els plàtans, els tallem junts amb les orellanes, afegim la llet i l'essència.... I batem fins que tots els ingredients estiguin integrats. Afegim gel perquè es piqui i quedi molt fresquet
  • Servir i gaudir
Orellanes
Orellanes / Font: Unsplash

Les orellanes són un aliment molt nutritiu

Filet de gall dindi en salsa d'orellanes

Ingredients (per a 2 persones):

  • 1 filet de gall dindi
  • 6 albercocs secs (orellanes)
  • 1/2 ceba vermella
  • 10 tomàquets cherry (opcional)
  • Amanida mezclum o qualsevol tipus d'enciam
  • 1 cullerada gran nueces
  • Pebre negre
  • Sal
  • Aigua (si la salsa queda massa densa)
  • AOVE

Passos:

  • Preparem el pit de gall dindi. Salpebrem lleugerament i tallem a tires fines i llargues. Posem una cullerada gran d'oli a una paella i fregim bé les nostres tires de gall dindi. Quan siguin daurades, les traiem de la paella.
  • Preparem la salsa. Posem una cullerada gran d'oli a una olla petita. Piquem la ceba en brunoisse.
  • Tallem 6 albercocs secs a trossos petits. Fregim tot a foc mitjà. Salpebrem i quan tot estigui tovet, en traiem 1/4 de la barreja i la resta el batem amb la batedora de mà. Si la nostra salsa surt molt densa, podem afegir 2 cullerades grans d'aigua.
  • En un plat posem l'enciam, les tires de gall dindi, els tomàquets cherry i els albercocs tallats. A sobre posem la barreja que hem guardat. Podem afegir la nostra salsa a l'amanida o posar-la en un bol per mullar les tires de gall dindi.
Orellanes 2
Orellanes 2 / Font: Unsplash

Pastissets dolços de carbassa i orellanes

Ingredients (per a 6-8 racions):

  • 50 g albercocs secs (orellanes)
  • 1/2 tassa aigua bullint
  • 250 g carbassa
  • 225 farina de blat
  • 1 sobre pols per enfornar o llevat en pols
  • ½ cdts bicarbonat de sodi
  • 1 cda canyella en pols
  • 1 mica sal
  • 225 g sucre
  • 2 ous
  • 60 g mantega fosa freda
  • 1 cda sucre llustre

Passos:

  • Cobrir les orellanes amb aigua bullint en un bol i deixar-los en remull mitja hora. Triturar-los amb la liquadora o processadora juntament amb l'aigua fins a obtenir un puré. Reservar.
  • Mentrestant, bullir la carbassa, sense closca, fins que quedi molt tendra (15 minuts aproximadament). Escórrer-la i trepitjar-la fins a obtenir un puré. Deixar-la refredar a temperatura ambient. Reservar.
  • A part, en un bol barrejar la farina, la pols d'enfornar, el bicarbonat, la canyella, la sal i el sucre. Fer un buit en el centre, afegint en ell els ous, la mantega fosa el puré de carbassa i el d'albercocs. Batre molt bé aquests ingredients amb batedora elèctrica fins a obtenir una barreja homogènia.
  • Abocar la barreja en un motllo quadrat de 23 cm amb mantega i enfarinat prèviament. Enfornar entre 30 i 40 minuts.
  • Retirar el pa de pessic del forn, deixar-lo refredar, desemmotllar-lo i tallar-lo a quadrats mitjans per donar lloc als pastissets.
  • Servir els pastissets empolvorats amb sucre llustre.