Els ous Benedict són un clàssic de la gastronomia nord-americana que s'ha convertit en un favorit als menús de brunch al voltant del món. Aquest plat, que consisteix en ous escumats servits sobre pa torrat i pernil o cansalada canadenca, tot cobert amb una salsa holandesa, té una història interessant que es remunta al segle XIX.

Ous Benedict: la recepta més fàcil

L'origen dels ous Benedict és tema de debat, amb diverses històries competint pel crèdit. Una de les versions més populars atribueix la creació del plat a Delmonico's, un famós restaurant a Nova York. Segons aquesta història, en la dècada de 1860, un comensal habitual anomenat LeGrand Benedict es va queixar que el menú era avorrit. El xef Charles Ranhofer va inventar els ous Benedict en resposta, i més tard va incloure la recepta al seu llibre de cuina de 1894, "The Epicurean".

ryan o niel iubgGyTICpQ unsplash
Ous Benedict / Foto: Unsplash

Una altra versió suggereix que el plat va ser inventat pel corredor de borsa Lemuel Benedict. Segons una entrevista a The New Yorker el 1942, Benedict va afirmar que el 1894, després d'una nit de festa, va demanar "torrades amb mantega, ous escumats, cansalada cruixent i una petita salsa holandesa" a l'hotel Waldorf. El maître d'hôtel, Oscar Tschirky, va quedar tan impressionat que va afegir la versió modificada del plat al menú de l'esmorzar de l'hotel.

Els ous Benedict són un clàssic de la gastronomia nord-americana

Preparar ous benedict a casa pot semblar complicat a causa de la salsa holandesa i els ous escumats, però amb aquesta recepta simplificada, podràs gaudir d'aquest deliciós plat sense massa problemes.

scott eckersley yNlMPbRLBTI unsplash
Ous Benedict fàcils / Foto: Unsplash

Els ingredients necessaris per fer els ous Benedict.

  • 4 ous
  • 2 muffins anglesos partits per la meitat
  • 4 talls de pernil o cansalada canadenca
  • 2 rovells d'ou
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 1/2 tassa de mantega fosa
  • Sal i pebre al gust
  • Vinagre blanc

Ous Benedict: elaboració de la recepta

  1. Torrar els muffins anglesos: en una paella o torradora, torra les meitats dels muffins anglesos fins que estiguin daurades i cruixents. Reserva.

  2. Cuinar el pernil: a la mateixa paella, escalfa els talls de pernil o cansalada canadenca fins que siguin daurades. Col·loca un tall sobre cada meitat de muffin torrat.

  3. Preparar la salsa holandesa: en una liquadora, barreja els rovells d'ou i el suc de llimona. Fon la mantega i, mentre la liquadora està en funcionament, agrega la mantega fosa lentament fins que la salsa sigui espessa i cremosa. Assaona amb sal i empebra.

  4. Escaldar els ous: omple una cassola gran amb aigua i agrega un rajolí de vinagre blanc. Escalfa fins que l'aigua estigui a punt de bullir (no ha de bullir completament). Trenca un ou en un petit bol. Crea un remolí a l'aigua amb una cullera i fa lliscar l'ou en el centre. Cuina per uns 3 minuts fins que la clara estigui cuita, però el rovell encara sigui líquid. Repeteix amb els altres ous.

  5. Muntar el plat: col·loca un ou escumat sobre cada meitat de muffin amb pernil. Ruixa generosament amb salsa holandesa calenta.

Serveix immediatament i gaudeix d'aquests deliciosos ous Benedict casolans, perfectes per a un esmorzar especial o un brunch de cap de setmana.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!