El picant, igual que el dolç, el salat i l'amarg, no deixa de ser un sabor més que podem incorporar a les nostres receptes. A alguns els encanta i d'altres no el toleren, però el picant és un element indispensable en algunes de les gastronomies més famoses del món. És el cas de la mexicana, coneguda per les seves verdures i salses picants. El que potser no sabies és que hi ha un país amb més plats picants que Mèxic: la Xina.

El gegant asiàtic

La Xina és un gegant demogràfic, econòmic i gastronòmic. El país asiàtic té una de les cultures culinàries més famoses i diverses del món, amb especialitats regionals molt diferents entre elles i tècniques de cuina úniques. El menjar xinès que tenim a Occident s'assembla bastant al de la Xina, amb una diferència important: aquí els plats no solen picar tant. I és que hi ha moltes preparacions que, si es fessin de manera fidel i sense adaptar els gustos als paladars occidentals, molts de nosaltres no en podríem menjar.

Comida china / Pixabay
Menjar xinès. / Foto: Pixabay

Alguns dels plats picants més icònics de la Xina són:

  • Pollastre picant de Zaozhuang: es tracta d'un plat fet amb talls de pollastre cuits i barrejats amb una mescla d'ingredients picants i gustosos com són la salsa de soja, l'oli de sésam, all, gingebre i xiles picants. Se sol servir acompanyat d'arròs o verdures per equilibrar el picant.
  • Intestí de porc picant: malgrat sembli exòtic, l'intestí de porc és un plat popular tant a la Xina com a Corea i Taiwan. S'elabora amb intestins de porc cuits amb una mescla d'espècies i condiments picants. En certa manera i salvant les distàncies, no és tan diferent del xoriç picant que ens puguem menjar aquí.

El menjar xinès que tenim a Occident s'assembla bastant al de la Xina, amb una diferència important: aquí els plats no solen picar tant. I és que hi ha moltes preparacions que, si es féssin de manera fidel i sense adaptar els gustos als paladars occidentals, molts de nosaltres no en podríem menjar.

Altres gastronomies picants

Malgrat no ser el número u, Mèxic és, segurament, el país amb els plats picants més famosos del món. 'Tacos', 'burritos', 'guacamoles' o 'picos de gallo' són algunes de les receptes més populars. Però el que de veritat dota de picant la cuina mexicana són els xiles picants que té.

Mèxic és, segurament, el país amb els plats picants més famosos del món

A més de Mèxic, a l'Àsia trobem un altre país amb una cuina força desconeguda, pero igualment picant. Es tracta de Corea del Sud, que amb preparacions com el kimchi s'ha fet un lloc a l'Olimp de les cuines picants.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!